BB + r

Wanneer het weer maandag is, het weekend achter de rug en de mens zich weer opmaakt om een week van arbeid te gaan verrichten, blijft het voor een gepensioneerde een herhaling van het voorafgaande. Geen baas die op hem wacht, geen trein die hem vervoert en geen mens die op hem zit te wachten. Neen het is bepaald geen sleur die hem vastgrijpt in zijn dagelijks bestaan, hooguit een volgende herhaling van het voorafgaande. Waar je je dan nog druk over hoeft te maken is hooguit de vraag: ‘wat eten we vandaag?’ Voorheen kon je op de radio de groenteman raadplegen, maar ook die heeft in de loop der tijd het onderspit gedolven. En om het geregeld over spruitjes te hebben dan wel dat we het tijdperk van stamppotten tegemoet gaan treden, wat te denken van een voedzame Chinees? Voor zover er nog Chinese restaurants te vinden zijn. Dat die het zwaar hebben doordat Chinese koks in dit land niet meer welkom zijn, zorgt ervoor dat de Chinezen die nog over zijn zich niet langer kunnen specialiseren. Chinees-Indisch was een goede combinatie en hoe lang heeft het geduurd dat de kreet ‘Sambal bij?’ nog furore wist te maken. Of dat bestellingen werden gedaan door een nummer te noemen? Verleden tijd, en de hoogste tijd dat we ons te buiten gaan aan tapas, sushi en alles wat aan wraps tevoorschijn komt.

Maar een gezonde Chili con Carne gaat er ook wel in. Was het alleen maar door het gegeven van BRUINE BONEN met RIJST!