Nergens


IMG_4048 (1)
Om ergens te gaan beginnen, kun je beter nergens zijn geweest. Een schijnbare contradictio hetgeen er alle schijn van heeft dat ik ondanks deze uitspraak ergens ben geweest. En dat is ook zo. Ruim een week onder de pannen ergens in Duitsland, waarbij geregeld sprake was dat wij ergens zouden verblijven, ergens zouden overnachten en dat de voorgenomen plekken zich ergens in Duitsland zouden bevinden, opdat wij niet verdwaalden tussen ergens en nergens. Maar, als gezegd, met tomtom als indicator was het iedere keer weer ergens waar wij vertoefden, de opgebroken wegen ten spijt en de vele omleidingen die ons uiteindelijk weer bij ergens lieten uitkomen. Dus laat ik dit bericht ergens beginnen bijvoorbeeld in het Eisenbahnmuseum Bochum.


IMG_3971 (1)
Mit unserem Sonderzug mitten durch die gigantische Anlage und der zwei letzten im Betreib befindlichen Hochofen des Ruhrgebiet. Vom Zug aus werden einzigartige Einblicke in einen laufenden Betreib der Schwerindustrie moglich sein. Diese Fahrt entlang des Rheins auf der nur sehr selten von Personenzugen befahrener Wanheimer Industriebahn, auf der bis 1977 einige der letzten Dampfloks der Deutschen Bundesbahn eingezetzt wurden.


IMG_4335
Voor hen die mogelijk wat moeite hebben met de Duitse taal laat dit palindroom dit keer niet aan je voorbijgaan en doe het met de plaatjes! Suc6 verzekerd!


IMG_4114 (1)