Zand & lucht.

Wanneer luchtkastelen worden gebouwd op zandkastelen, loop je de kans dat het totaal als dominostenen om gaan vallen. En komt daar hoogstwaarschijnlijk nooit een einde aan. Tot mogelijk een mus het geheel voor die tijd naar de galemiezen weet te helpen. Dat gevoel bekruipt mij enigszins wanneer ik de minimale vorderingen van het aanstormende kabinet tot mij neem. Van rekenen hebben ze nog nooit gehoord, evenmin dat besturen hen al jarenlang goed afgaat en waar het een kwestie blijft van aftasten, voorzichtige omhelzingen dan wel er maar een slag naar te blijven staan…

Het zou toch te gek zijn wanneer Geert alsnog premier gaat worden van zijn 1 lid partij. Nu weet hij altijd wel weer landgenoten te verleiden om met hem een polonaise te gaan doen, het fenomeen van zwaan kleef aan is hem waarschijnlijk wel bekend en wanneer Caroline net als hij geen Rekenkamer nodig heeft om al die verliezingskeuzen (neen, geen schrijffout!) werkelijk gestalte te gaan geven, komt waarschijnlijk op termijn een Fata Morgana tevoorschijn. Of opent Ali BaBa alsnog zijn grot.

Maar het kan ook nog even anders. 200 miljard in een pot om de Coronaperikelen alsnog de nek om te draaien en weten zowel Italie als Griekenland dit om te zetten in klein- en grootschalige projecten. Rolexen bij de vleet, Lamborghini’s in een file en de mogelijk toezichthouders doen niet veel meer dan de andere kant op te kijken. Neen, van corruptie kan geen sprake zijn wanneer je je verdiept in de sluipwegen die zich voordoen. En onderwijl blijft het gissen naar de toekomst, waarbij de uitkomst mogelijk alsnog op luchtige zandkastelen is gebouwd.

Het voordeel is dat je daar geen heipalen voor nodig hebt!