Belangen.

Noem enige bekende Alkmaarders met de politiek als achtergrond en er doemen namen op als Victor, Ben en John. Zij timmeren namens verschillende partijen (stad en landcoalitie) geregeld aan de weg. Waarbij Ben een achtergrond heeft door zijn voormalige werken in de bouw. Maar tegenwoordig zijn er ook nog bouwmeesters die zich bekommeren omtrent Kaeskoppenstad. Jan Roobeek is als ontwerper en uitvoerder ook de man geweest die zich op het verleden van Alkmaar heeft gericht. En wat hij zoal heeft bedacht, dat heeft zowaar gestalte gekregen.

Neem nu, als voorbeeld wat voormalige bekende Alkmaarders.. Ga dan de naam van Foreest na en niet te vergeten die andere bekende Alkmaarder. Die zowaar zijn uitvinding in Engeland ten uitvoer bracht. In Londen op de Thames. Roeiers had hij tot zijn beschikking en hij maakte zich klaar voor onder water. En dat heeft geleid tot het feit dat onderzeeboten niet meer uit te sluiten vallen, wanneer dit een maritieme aangelegenheid wordt. De Walrusklasse staat klaar om vervangen te gaan worden, de Dolfijn ligt op het droge en er zijn verschillende werven in de race om die miljardenorder naar binnen te halen. Waarbij mogelijk ook nog een glansrol voor Damen wordt weggelegd. Neen, vandaag staat Cornelis Drebbel in de belangstelling. Ik kwam hem tegen op een postzegel en probeer het een aan het ander te koppelen.

Zijn voormalig huis is voorzien van een aandenken. Het bevindt zich aan het Verdronkenoord en wanneer je snel loopt, loop je daar zo aan voorbij.


Ik stond daar even bij stil.