Zo waar!

Dat alle eendjes in het water zwemmen, mag als bekend worden verondersteld. Meerkoetjes hebben die neiging vaak ook, gelijk witte zwanen en zwarte zwanen tegenwoordig niet meer naar Engeland varen. Voor zover Engeland nog een bestemming kent, waardoor de Brexit ervoor heeft gezorgd dat de overtocht van producten tegenwoordig met de nodige papieren, gelden en goederen een langere reistijd hebben.


Wat zich in een Alkmaarse Gracht voordoet, te weten in de Singel zorgt ervoor dat boten die bedoeld zijn om in te gaan varen, kopje onder gaan. Mogelijk in navolging van de duikboot van Drebbel. En wanneer handhavers de straat afstruinen om mogelijk parkeerders van een boete te gaan voorzien, met twee man en gewapend met een mobiel apparaat kunnen zij de zwart parkeerders mogelijk op termijn gaan verblijden met een boete. Want er zullen nu eenmaal mensen blijven die zich dit risico denken te kunnen permitteren.

Dus voor vandaag weer eens een alledaags beeld, vastgelegd op de zondag waarbij de Cantina Poetica in de Bibliotheek zijn/haar/hen opwachting kwam maken. Maar het meest verrassende was dat ik Nina mocht ontmoeten. En zowaar een eerste exemplaar van ‘voor het slapen gaan’ mocht gaan verkopen.

Nu de rest nog…