Zijdelings.

Wat valt er tegenwoordig nog te liegen? Niets toch! Er worden nog steeds woorden gesproken, bijeenkomsten belegd en links probeert in zekere zin het een aan het ander te haken. Straks weet je niet beter dan dat Groen ook Rood kan zijn, dat Paars niet alleen is voorbehouden aan een religie of dat Zwart op Wit niet alleen papier betreft. Het kan ook zo geregeld worden dat Venco zich hierop gaat storten. Want ook de prijs van drop wordt opgedropt. Of misschien wel opgedreven, gelijk ook die koeien in de wei zich niet direct naar de melkrobots zullen gaan begeven.

En waar voorheen het Spaanse Graan de orkaan wist te doorstaan maken ze elders in het oosten er weer eens een potje van, waarbij het gelijk aan diverse zijden te vinden valt. Gelijk Ome Jaap in het verleden heel duidelijk was omtrent zijn stellingname: ‘heb ik gelijk of niet?’, dronk van zijn Keizersbitter en borg zijn gelden in een kas achter in zijn auto. Want vertrouwen in een bank, dat had hij bepaald niet. Hij beschikte simpelweg over cash en wanneer hij iets tegenkwam wat hem wel beviel, opende hij de achterklep en was het simpelweg ‘handje contantje.’

Maar ook dat gegeven staat op de helling en wanneer er geld door heling naar voren komt, maakt Justitie daar wel weer gebruik van. Of worden achteraf gezien wat fouten gemaakt. Een bonnetje te weinig kan in veel gevallen voldoende zijn.

De wasmasjien schijnt het weer te doen en de belastingdienst heeft nog niet van zich laten horen.
Al met al is het rustig in het land, sinds Mark zijn rondreis is begonnen.

Waar zal hij zich nog druk over moeten maken?