werkwinkel of WERKKRAAM?

Begeesterd, zo zou ik hem kunnen omschrijven. Inspirerend, zich bewegend als een vis in het water. Van alle markten thuis en daardoor een veelzijdige persoonlijkheid. Maar de andere kant is dat hij, naast bescheidenheid, anderen de ruimte biedt om dat te doen waar hij zijn ‘workshop’ voor in het leven heeft geroepen.

Eigenlijk zou een woord als werkkraam’ ook van toepassing kunnen zijn, maar daar zijn de wijzen het nog niet over eens. Hoewel, als je werk aan kraam kunt koppelen heeft het veel weg van een bevalling. Wanneer je door zijn idee omtrent het maken van een driedimensionaal beeld, daar de nodIge gedachten over hebt laten gaan.

Met andere woorden: ben gisteren weer lekker aan het froebelen geweest. In een genoegzaam samen zijn met anderen, drie heren en twee dames. Waarbij niet in de eerste plaats de aandacht ging naar het dichten, maar meer hoe of je in een doosje van geringe afmetingen het nodige naar voren kon gaan brengen. Niet uit de ‘losse’ pols, maar meer met het verzoek om aan de hand van vragen met je geest aan de haal te gaan. En toch zijn de vragen bepaald niet zo eenvoudig. ‘Kies een plek. Hoe voel je je? Kies een kleur. Zeg iets meer over die plek. Maak een zin en begin met ik. Beschrijf een geluid. Herhaal 1 zin en doe dit nog een keer.’

Hoe dat voelt? Heel lekker!