VOORUIT zicht…

Dat op een dag als vandaag de gemoederen verhitten, dat er aan de ene kant blokkades worden opgeworpen en dat de protesten zich niet langer in stilte voordoen, het feit dat mensen die deel uitmaken van de universiteit worden geconfronteerd met omstandigheden die er niet om liegen, maken duidelijk dat het in Nederland zo langzamerhand begint te rommelen.

Een lange zin in die zin dat ook ik mij zorgen maak omtrent die ontwikkelingen. Mensen die over het algemeen een hogere opleiding hebben genoten, docenten die als het ware gedwongen worden om ook het achterste van hun tong te laten zien en de politie die gewapenderhand met schilden en wapenstokken probeert de meute uiteen te slaan. Nog even en we mogen ons gaan verheugen op de Krakersrellen dan wel de Maagdenhuis bezetting. Want veelal zijn het universiteiten waar geprobeerd wordt om een regering ervan te overtuigen dat deze op het verkeerde pad zijn gekomen, dan wel op het verkeerde paard hebben gewed. Terwijl we nog niet eens een nieuw Kabinet hebben. En de toestand in de wereld er niet beter op wordt.

Repressie in Rusland en wat hij nog meer in zijn hoofd heeft, ook die tijd zal het gaan leren. Waar diplomatieke onderhandelingen nog steeds niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, wordt het totaal steeds huiveringwekkender. Neen, geen florissant vooruitzicht en waar mogelijk sprake kan zijn van het christelijke welzijn, gezien Hemelvaartsdag en Pinksteren, mensen zich opmaken om een aantal dagen met vakantie te gaan en denken te kunnen gaan genieten van de bar-b-que en een bepaalde hoeveelheid aan alcoholische versnaperingen tot zich te nemen, een kaartje te gaan leggen dan wel zoveel stappen op de stappenteller te gaan scoren, heb ik de neiging om een steen op te gaan zoeken. Om me een tijdlang te gaan verbergen om later te horen onder welke steen ik mij verborgen hield.

Neen, bepaald geen vrolijk vooruitzicht!