Tussendoor.
Gourmet. Tussendoor velerlei hapjes met als slot voortreffelijke kippensoep. Gourmet. En als apotheose: kaasfondue. Maar dat duurt nog even. En dan de variabelen. Verantwoord eten van biologisch/dynamische oorsprong. Gelardeerd met de nodige pasta’s. En groenten en fruit. Want het moet ook nog enigszins verantwoord blijven. Een bonenschotel desnoods. Kapucijners met uitgebakken spek. Stimpestamp want ook die piepers moeten op. Liggen alleen maar te spruiten. En over spruitjes gesproken: voorzien van ketjap manis en sambal (erbij) komen deze ook aan hun trekken. Om dan op termijn weer over te gaan tot de dagelijkse beslommeringen. Een boerenomelet en voor de variatie: pannenkoeken. Broodjes shoarma. Of gewoon boterhammen met ragout. De nodige soepen en daar weer de variabelen van. Of iets met uien, tomaten en gehakt. Of een mix van eieren met vergelijkbare tomaten en uien. Of gewoon een aantal boterhammen met gebraden gehakt. Met dik belegde mosterd. Of kleffe kadetten met overkroketten. Want aan frituren doen we al jaren niet meer. En zo draaien we de week wel rond naar oud en nieuw. Verbazen ons over de hoeveelheid vuurwerk dat de lucht in gaat. En waar elders letterlijk duizenden bommen en granaten mensen van het leven beroven, is het siervuurwerk dat voor vele miljoenen euro’s het luchtruim teistert. Om maar te zwijgen over het effect wat dit nu weer teweeg brengt.
Over uitgaven en klimaat gesproken!