Ozosnel…

… en zei Ozosnel gedag, liet de teugels voor wat zij waren en vertrok naar het Hoge Noorden, waarbij Groen land hem wachtte. Want het witte was verdwenen en zag daar Amerigo die zich aan een bron wat laafde. Natuurlijk heb ik het over Rudolph en ook zijn rode neus was groen uitgeslagen terwijl de Kerstman bijna verdronk aan de grote hoeveelheid Coca-Cola. Wist niet hoe snel hij van die hoeveelheid af kwam en besloot daarop zijn plas aan de rivier toe te vertrouwen. Waardoor het waterpeil enkele millimeters steeg. Doorleefd en overleefd dus.

En gewoon vandaag simpelweg aan de stimpestamp. Gebakken spek en ietwat gelardeerd met wijnazijn, uit ooit een magazijn van Deen. Daar doe ik dus jaren mee. Morgen op zoek naar G’woon wat ik niet bij de Vomar verwacht. Wordt dus waarschijnlijk de Deka Markt waar het assortisement wat uitgebreider is dan bij de Vomar. Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met het aanbod aan goederen.

En natuurlijk op jacht naar die Zwitserse Kaasfondue. Kijk ik nu al reikhalzend naar uit want nog een keer gaan gourmetten is ietwat teveel van het goede! Maar wat mogelijk een alternatief kan zijn: de appelflappen van diezelfde Vomar. Liever dan de oliebollen die in de aanbieding zijn bij de Lidl. Op naar morgen dus, sluit het af met een kerstboom van mijn zus.

Jawel, een glazen kerstboom, welke zij toch weer heeft weten te maken met een hand welke het ietwat laat afweten.