RECHT die WEG

ZEEWOLDE. Maar voor je daar bent rijd je oneindig lang langs Almere. waar de wegen zich voornamelijk recht en rechtstreeks voordoen. En waar je zou kunnen volstaan, die kans word je zelfs niet gegund. Neen, Lelystad is ’the place to be’, zodat je ook nog een blik kunt werpen op dat vliegveld. Dat nog steeds droomt van vluchten die al jaren geleden zijn aangekondigd.

Waar bezwaarmakers nog steeds de boel kunnen traineren, waar een afgekeurde Boeing 707 staat te wachten op bezoekers van het Aviodome, en waar kleine vliegtuigen de lucht nog even in beweging weten te brengen. En dan Zeewolde, waar we terecht komen op een sportaccommodatie, waar tennis lessen worden gegeven en paddels in een door gaas omringde kooi met ballen in de weer zijn. waar de nodige automobielen te vinden zijn en het slechts een enkeling is die met de fiets zijn of haar opwachting komt maken.

En waar ik niet veel meer weet te bedenken dan vanaf een enkel punt in een viertal richtingen mijn camera aan het werk zet. Ruim 100 kilometer heen en een vergelijkbaar aantal kilometers terug. Maar dan voor een andere route kies. Wat slinger wegen die het recht toe recht aan gevoel weten te verdrijven.

De ochtend achter de rug en voor je het goed en wel beseft: Alkmaar is lang zo gek nog niet!