Nollen versus Bollen.

Appolonia? Helemaal fout! Alopecia? Helemaal goed! Waar dit op slaat is een nieuwe trend die zich met mijn haar bezighoudt. Er kan immers nog wel wat meer bij, het vooruitzicht niet langer naar de kapper te hoeven op zich niet verkeerd, de laatste keer dat ik bij de kapper was, een reden om mijn dos wat meer in model te brengen, tot… jawel, ik word kaal.

Het valt niet meer met bossen tegelijk in de kam, niet langer meer op de vloer van de badkamer, niet overal meer in het huis te vinden, maar dat kaalheid mij nog zou gaan treffen, dat kent mogelijk een oorzaak. Mogelijk te wijten aan een sterk verminderde testosteronspiegel, ook dat is een kwaal welke zich op oudere leeftijd voordoet, noch kan er sprake zijn van een hoeveelheid stress welke een rol zou kunnen spelen. Tenslotte weet ik binnen mijn beperkingen nog steeds mogelijkheden te vinden en zal ik het vandaag met de beelden van Martin gaan doen.

Bij de Nollen, waar de bloeiende bollen reeds verdwenen zijn, de bollenpellers zich nog met de overgebleven bollen bezighouden, en de bollenpelmachines het nog even af laten weten. Gelijk ook die mechanische garnalenpellers nog steeds moeten opboksen tegen die ijverige handen in verre landen. Want ook die Hollandse garnalen van Klaas Puul en Zoutkamp worden nog steeds duur betaald. Toch blijken diezelfde garnalen wel lang houdbaar te zijn als je bedenkt dat ze voor de kerst zijn ingekocht en een half jaar later alsnog in een garnalencocktail terecht zijn gekomen.

Maar ook die zijn alweer in de pot verdwenen!