Het dondert (niet?!)

De zomerzotheid kent ook grenzen. Hoewel de voormalige Baas in een Saab zijn opwachting maakt. Van een gezinshereniging kan geen sprake zijn. Ook het hoofdstuk aan elkaars hielen likken, daar zijn de geestelijke wonden voor in de plaats gekomen. En Nederland bevindt zich in de ban zonder ring. Het huwelijk is namelijk gestrand.

Er kan een balans worden opgemaakt: er is sprake van vele nadelen en weinig voordelen. Simpelweg op = op en daar dienen we het mee te doen. Hugo laat dit keer achterwege om van wanten te weten, Wopke heeft de tijd van zijn leven doordat hij meer bij zijn gezin kan verkeren en wat Sigrid doet, ook zij kan in bepaalde zin de balans op gaan maken.

Tekorten worden weggewerkt en de overschotten blijven op de plank liggen. Men hoeft enkel op het huis te passen. En de rol van Nederland in Europa? Die voortrekkersrol past waarschijnlijk ook een ander land. Nederland is uitgegleden en ligt op zijn gat. Kijk niet vreemd op wanneer op termijn nog de nodige blote billen tevoorschijn gaan komen. Een groentesoort die het vooral in de wintermaanden goed doet: blote billen in het gras. De benodigdheden? Witte bonen, snijbonen, aardappelen, worst en wat rendang. Hoewel rendang daar niet direct bepalend in is. We hebben immers de nodige excuses gemaakt en laten daar ons, in zekere zin, op voorstaan.

En het weer? Ook dat blaast een vrolijk partijtje mee. Poly net achter de rug en we maken ons op voor code oranje en geel. En het regent en het bliksemt en de hagelstenen vliegen rond je oren, maar dat dondert niet! Maar dat laatste in weer eens niet waar.

Te zot voor woorden!