Gedomesticeerd.

Twee reebruine ogen die keken de jager aan, maar is die ree alleen maar bedoeld om als hertenbiefstuk in de ragout terecht te komen? En wat dan te denken van die adellijke haas? Hazepeper om niet door sneeuw ingepeperd te worden. Gedomesticeerd heeft veel weg van een Geuzennaam, alleen dacht die minister daar anders over. En waar een waterbuffel in trek is om melk te produceren, maakt een bruine beer van de gelegenheid gebruik om zijn kunsten in een dierentuin te gaan vertonen. Een circus heeft wat dat beteft weinig kans. Of het moeten die twee beren zijn die erin geslaagd zijn om een broodje te smeren…

Waar een Minister niet allemaal zaken mee te doen heeft. Hertenkampen dienden die herten te verwijderen, niet van origine uit Nederland afkomstige herten. Sikaherten die zijn ontsnapt en als zodanig aan het ‘verwilderen zijn.’ En dat mag niet, terwijl de wolf nog steeds op jacht is naar die 7 geitjes. Of dat Roodkapje met een mondkapje voor op bezoek gaat bij haar grootmoeder. En geen idee heeft dat het wezen dat in haar bed ligt, het nodige speeksel rond zijn mond heeft gesponnen. Dat dit niet helemaal klopt, ook dat is een veeg teken, waar ik dan weer voor teken. Je moet toch wat op een dag dat ik wat meer naar buiten ben gegaan, een tweetal uren buiten heb doorgebracht om bij die Grote geen kaas te kunnen scoren. Dat heb je met die aanbiedingen, waar bij mij het water rond de mond klotst en de bedrijfsleider mij meedeelt, dat die kaas is uitverkocht. Geen idee heeft wanneer dat tekort wordt aangevuld en ik dan toch maar naar die Woerdense Kaasboer ga. Die wel de nodige hoeveelheden kaas in zijn kraam in de aanbieding heeft. Alleen, waar voorheen de prijs van een kilo werd aangegeven, is dit nu voor 500 gram. En zo raak ik toch nog de nodige euro’s kwijt.

Of wat te denken van die pensioenfondsen? Ook die doen er (geen) goed aan om de huidige inflatie te gaan corrigeren. Bulken van het geld en zijn te benauwd om daar een aanslag op te gaan plegen. Refereren aan het feit dat we straks allemaal eigen potjes gaan krijgen waar we het dan maar mee moeten doen. Solidariteit kent slechts een beperkte geldigheid. Of waar NSC van plan is om te gaan onderzoeken hoe de PVVBBBVVDNSC een nieuwe partij kan gaan vormen. Wat te denken van BVPNVCSBBVDwegermee?

Maar ook dit brengt weinig beweging met zich mee!