Zaterdagavond, ja, ja!

Zaterdagavond, ja, ja! En dan te bedenken dat we weer naar de zomertijd gaan. Toen ik nog werkte, was het donker toen ik in de trein stapte. Maar de avonden kenmerkten zich doordat het langer licht bleef. Had iets te maken met energie, toen nog enigszins betaalbaar. Niet in de wetenschap dat het later zo uit de klauw zou gaan lopen, want de toekomst laat zich op enigerlei wijze niet voorspellen. Neem nu bijvoorbeeld de ontwikkelingen die zich voor hebben gedaan op fotografiegebied. We leven momenteel in het digitale tijdperk, maar er ontstaat een trend om weer terug te gaan naar analoge fotografie. En ook ik maak mij daar schuldig aan.

Toen wij naar Amerika gingen, ben ik zo stom geweest om veel beelden met een groothoeklens vast te gaan leggen. waardoor van elkaar staande gebouwen als het ware naar elkaar toe bogen. Liet zelfs mijn telelens van een balustrade vallen en sjouwde me rot met dat fototoestel. Filmrolletjes moesten in een speciale zak, opdat de toegangspoorten de foto’s niet zouden gaan wissen. En bracht ettelijke rolletjes naar de fotoshop. Kon niet wachten op het resultaat en dat was er ook wel naar. Waarschijnlijk was ik rond de duizend gulden kwijt, maar kon daardoor vier albums gaan vullen.

EN NU BEN IK TERUG BIJ OOIT AF! Via Catawiki in het bezit gekomen van een ’tweedehansie’. Van Minolta, een batterij die stroom levert en weer een ouderwets rolletje. Maar ook bij dit toestel zijn er al ontwikkelingen die de huidige stand op digitaal gebied vooraf zijn gegaan. Maar het beeld van vandaag is afkomstig uit het digitale tijdperk.

En het beeld? Doet mij denken aan werken van Escher!