Verrassing…

Neen, gisteren kon ik absoluut niet weten wat vandaag in petto had. Maakte ik me klaar om 3,3 meter beneden Nieuw Amsterdams Peil een indruk op te doen omtrent de verrassing die ons gisteren bereid werd, wordt de insteek vandaag ietwat anders. Ik ben geen enthousiaste bezoeker van een Fair, maar vandaag werd ik toch aangenaam verrast. Nadat de ‘oogst van de angst'(Harvest Home) mij ooit aan de beeldbuis kluisterde (een glansrol van Bette Davis), was het vandaag een en al pompoen en kalebas. En waar ik mij verheugd had op een ontmoeting met de Markies, werd ik dit keer teleurgesteld. Ook hij schitterde weer eens…


iGer.nl


iGer.nl
Kalebassen en pompoenen. Bric & Brac. Gerst, rogge, haver en tarwe, bezemstelen zonder stelen en kraampjes die zich kenmerkten door het biologische karakter. Hapjes proeven, drankje drinken, wijnvaten keuren, en, dat was de grootste verrassing, een aangenaam gebrandschilderd raam gezien. Want daar zijn we al een tijd naar op zoek. Een man van mijn leeftijd die van zijn hobby niet meer een beroep hoeft te maken. Hetgeen mij bijzonder aanspreekt, dat hoeft geen twijfel.


iGer.nl


iGer.nl
Met Corry op stap die ons een andere verrassing wist te bereiden. Uit eten in Schagen. Als het zo doorgaat vliegen straks de ponden er weer aan, hoewel ik daar toch mijn twijfels bij houd. Want ook vandaag werd mij een aantal keren die vraag gesteld: oprecht kan ik nog steeds zeggen wat ik mij bijzonder wel voel. Hooguit dat de nachten zich de laatste tijd niet kenmerken door een stevige manier van doorslapen: een zeehond blaft en Ria doet pogingen om juist dat geluid na te bootsen.
Lekker om wat te zeiken te hebben. Lekker ook om nog steeds onverwachte dingen te beleven. En het kan haast niet anders dan dat ik in de loop van de week met een tweede deel kom. Omtrent Amsterdam. Sint Maartensbrug leent zich nu eenmaal voor het landelijke. En Amsterdam…”!


iGer.nl