Van wanten weten.

Onderweg naar morgen, terwijl het eergisteren een dag was dat Mark met zijn billen bloot ging. En dat zorgt ervoor dat er opnieuw een spelletje in de maak is. Het spel van de uitverkorenen. Waarbij de aanvoerders nog gekozen dienen te worden, waarbij de beste paarden mogelijk van stal worden gehaald en dat er voorzichtig gepolst wordt wie zich eventueel beschikbaar gaat stellen. En waar het op dit moment wat koffiekijken wordt. Douwe Egberts vaart daar wel bij en Kanis en Frunnik maken zich op om een graantje mee te gaan pikken. De eendenkooi is in blijde afwachting en de vangkooi staat op scherp. Kooikers slaan de vele eenden gade en ook de wolf doet geregeld nog goede zaken, voor deze het loodje gaat leggen. Natura 2000 voorziet een vol loop, terwijl de grote stallen op het punt staan om leeg te lopen.

Koeien grazen in de wei en ook het graskaas raakt uitverkocht. Alkmaars Goud maakt furore en de prijs van de kaas is het bewijs. 25,00 euro voor een kilo en wanneer de vraag wordt gesteld of dit een onsje meer mag zijn, die vraag wordt over het algemeen met nee beantwoord. Geld blijft de portemonnee uitvliegen, de Hollandse Nieuwe mag zich ook verheugen op een hogere prijs en de supermarkten zijn niet te beroerd om hun ingeslagen voorraad alsnog als nieuw te gaan verkopen. Wel met een uitje maar niet met wat zuur.

Want het zuur krijg je vandaag vanzelf wel. Was het alleen maar door de berichtgeving in de krant. Een van de jongste, een van de langste en een die een puinzooi achter zich laat. Iemand die dacht van wanten te weten en tot de ontdekking kwam dat dit in de zomer minder van toepassing was.

Adieu monsieur!

En maak als voormalig Baas gebruik van je Saab.