Strooi goed?!

Strooigoed, maar dat past meer bij Sinterklaas. En dan te bedenken dat het met paas meer passend is om op je paasbest furore te gaan maken. In de huidige tijd waarin we worden geconfronteerd met situaties die er niet om liegen, bedolven worden onder de aanbiedingen die er ook niet om jokken en ook nog eens worden getrakteerd op omstandigheden waarbij je hooguit je hoofd kunt gaan schudden, voor je dat hoofd op het kussen laat zakken en je ogen voor het geheel gaat sluiten.


Ik bedoel maar te zeggen dat de problemen van de huidige tijd veel mensen kopzorgen geven, waarbij de reikwijdte vaak niet meer valt te overzien en de strekking van veel verhalen, vaak eenzelfde thema kennen. Ziek en zeer, een verdwaald hondje, een kat die wordt vermist en dat met het oogpunt om mensen op andere gedachten te brengen. Een overheid die niet goed weet hoe zaken vanuit het verleden afgehandeld kunnen worden en de treurnis welke overal een rol in schijnt te spelen.

Salderingsregelingen die zich kenmerken door aangepaste tarieven te gaan hanteren, hoog- en laagspanning om al dat elektrieke geweld te kunnen gaan bevredigen, openbare laadpalen die duurder zijn dan gemiddeld en hypotheken die afhankelijk van het lettergebruik in aanmerking komen om van een lening te kunnen worden voorzien. Isoleren doet een andermans woning begeren en waar jong volwassenen alsnog worden getrakteerd op een bijkans onoverkoombare studieschuld, alsnog moeten afzien van dat eigen dak boven dat hoofd. Terug kunnen vallen om toch maar weer bij pa en ma terecht te komen, waardoor het lege nestsyndroom alsnog met niet gelegde eieren wordt gevuld. Jeugdcriminaliteit dat voor de nodige ophef zorgt en waar jongerenwerkers moedeloos van zouden kunnen worden.

En onderwijl blijft toch van alles doorgaan…