Seks of SEX?

‘Inderdaad hadden we stevig gedronken en hadden daarna heftige seks. Uiteraard met instemming van ons beiden.’

Zou een passage uit een boek kunnen zijn, maar ook deze passage leent zich uitstekend om geschrapt te gaan worden. Want niet alleen de preutsheid neemt toe, het ongemak wat de lezer kan worden aangedaan wordt een steeds belangrijker punt.

In een wereld die bol staat van een mate van Calvinisme waar Calvijn jaloers op kan zijn. Bloot is iets anders dan naakt en waar het bedekken een steeds belangrijker rol dreigt te krijgen, ook daar zien we op het strand de gevolgen van. Over enige tijd komen de in zee vertoevende badkoetsjes weer in zicht, de bikini verdwenen en het ouderwetse badpak dat wij kennen van foto’s uit het verleden keren weer terug. Voor de mannen de gestreepte badpakken, fier gedragen door de schouders die ook alweer witte strepen op het lichaam achterlaten. Daar waar de zonnebrand niet nodig was. Er wordt gewaarschuwd voor het feit dat de zon kwalijke gevolgen voor de huid kan gaan hebben.

Nivea vaart daar wel bij en factoren zijn bepalend voor de mate waarop die mogelijke gevolgen zouden kunnen gaan verminderen. En dat blijven ze (de overheid) maar herhalen. Heeft waarschijnlijk ook te maken met de kosten in de zorg. Maar er zijn dan ook voldoende zorgen. Een instituut dat zich gaat richten op de gevolgen van mensen met long-covid klachten. Waar dan weer een graadmeter op wordt los gelaten. 100 miljoen komt tot de beschikking, terwijl we net gewend zijn aan miljarden.

En Rutte wederom op kruisvaart. Probeert andere landen over te halen om Leopards te gaan kopen. Alsof dat niets kost.

Maar de zon komt nog geregeld op en dat kost inderdaad niets!