REtour

Wanneer alles dicht is en het licht nog aan, schenkt dat een kracht in een kommervol bestaan. Mogelijk wat gechargeerd, maar wat kun je anders doen in de huidige tijd. Velen onder ons hebben last van de inflatie, worden geconfronteerd met nog steeds hogere prijzen en ook de overheid laat van zich horen. De middenstanders staan voor een groot deel met hun nek in het water, de huurprijzen worden nog steeds verhoogd en de leegstand neemt navenant toe. En waar mogelijke oplossingen gevonden zouden kunnen worden, ook de banken laten het voor een groot deel afweten, dan wel zijn niet meer bereid om kredieten te verlenen.

De schuldenberg neemt toe en navenant ook de winsten. Waarbij de aandeelhouders genoegzaam in hun handen blijven wrijven. Soms van gekkigheid niet meer weten wat met al dat geld te beginnen, zich maar een volgend onbetaalbaar automobiel aanschaffen, waardoor de garage de neiging vertoont om uit te gaan puilen.

Van gelijkheid is al jaren geen sprake en Jan Krediet die blijkt in het buitenland te vertoeven. Zijn er dan geen leuke dingen te vermelden? Wel degelijk, alleen ontbreekt mij op dit moment de nodige inspiratie. Wat bijvoorbeeld te denken van OPA, waarbij Victor Kloos aangeeft een voorstander te zijn van Kernenergie. Wat te denken van de ontwikkeling van kleine prefab kerncentrales? Hij noemt dit interessant in een wereld rondom Alkmaar. Althans, dat is mijn interpretatie. Onderzoek gaan doen naar een modulaire kerncentrale. Want we zullen toch wel wat moeten gaan doen in onze dagelijkse behoefte aan stroom.

Haaks daarop staan nog wat beelden van eergisteren. Neem nu bijvoorbeeld de Hortus Alkmaar als uitgangspunt. Leent zich uitstekend om eens met je eigen gedachten aan de loop te gaan.

Terug naar waar wij vandaan komen: de natuur!

Ps. nog wat boekjes van Rob.