Onderdijk

Naar Bovendijk is geen optie, maar Onderdijk bestaat dan wel. Maar wat heeft Onderdijk dan te bieden? Pompoenen, waarbij de oogst dit jaar wat tegenvalt. Een daggie uit en op jacht naar middelen om de tuin wat op te gaan vrolijken. De herfst laat nog even op zich wachten maar het zal waarschijnlijk niet lang meer duren of de genadeloze wind en de slagregens zorgen ervoor dat de files verminderen, dat de paraplu’s het loodje gaan leggen en er voorzichtige pogingen worden ondernomen om de winterjassen weer tevoorschijn te laten komen.

Of wat te denken van de laarzen om door de blubber heen te gaan ploeteren. De handschoenen en de sjaals weer om de nekken worden getrokken en mogelijk die sneeuwbril van heel lang geleden ook nog eens wordt gebruikt. Nou ja, wat heb ik aan dit soort flauwekul terwijl de zon nog maximaal van zich laat horen. Alle scholen weer begonnen en de staat van menig school ter discussie staat. Gebrek aan docenten en het is maar goed dat we via internet toch lesstof wordt geboden. Maar dat dit op termijn mogelijk invloed heeft op de leerprestaties van het opgroeiende kind, de leuze van ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’ doet het nog steeds goed op de tegeltjes.

Dat brengt mij op de vraag hoeveel tegeltjes jij hebt gewipt. Schijnt ook weer van een zekere invloed te zijn op het milieu. In het kader van Natuurbehoud. Tinybosjes doen het goed en waar het groen bloeit is er sprake van diversiteit. Terwijl anderen dan weer op teren voor inclusiviteit. Daar rechten aan ontlenen en wanneer sprake is van een vorm van afwijzing in welke vorm dan ook, rechters gaan benaderen om daar een uitspraak over te doen. Terwijl deze macht al de handen vol heeft aan triviale zaken.

Bobbeldijk bestaat ook. Daar is vaak sprake van geiten opdat die in Bobbeldijk mee gaan hobbelen. Hobbeldijk, met vele drempels om de snelheid te verlagen opdat minder ongelukken zullen gaan plaatsvinden. Je merkt het al, ben weer goed op dreef opdat het lezen van dit bericht er mogelijk voor zorgt dat je op een ander gedachtespoor terecht komt.

Daarnaast nogmaals: mijn nieuwe mailadres kun je vinden op Contact.