(n)IETS TE DOEN?

‘Als je niets te doen hebt, doe het dan maar hier!’ Niet dat ik op reacties zit te wachten, de enkeling die de moeite neemt om een reactie te geven zijn op de vingers van een hand te tellen. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben dat ik een groot deel van mijn frustraties tegenwoordig via de verschillende flessenposten uit kan spreken. Hetgeen mij veel voldoening geeft, ware het niet dat ik geen idee heb van de mogelijke lezers van mijn columns.

Dat op dit moment veel aandacht gaat naar de huidige politieke ontwikkelingen, zal niemand verbazen. Hooguit dat ook dit weer werkt als een uitlaatklep, ik mijn gram van woorden weet te voorzien en niet schroom om daar dan weer een eigen variant aan toe te kunnen voegen. Lekker bezig maar soms is het nog veel leuker om een ‘sparring partner’ te ontmoeten. Zodat je achteraf kunt zien of de slag die je hebt uitgedeeld, ook voor een verkleuring zorg gaat dragen. Ach het heeft nu eenmaal weinig om het lijf, het zijn voor een deel overzichten van gebeurtenissen die voor een belangrijk deel kant noch wal in beweging zullen gaan brengen. Waardoor de stuurlui op de wal niet veel meer hoeven te doen dan een potje navelstaren.

Maar ook dat leidt vaak tot een vorm van zen!