Ik bedoel maar…

Een beetje reclame mag, sterker moet. Maar wanneer dit ongewenste mails worden, waarbij de aanlokkelijkheid ver te zoeken is en het waarschijnlijk bots zijn die deze puinzooi naar voren brengen, heb je veel tijd nodig om die zooi weer weg te werken.

Van zonnepanelen tot het kopen van auto’s, van vermageringstabletten tot droomslapen, van Walmart tot een uitnodiging van Jumbo, ook dan kan Aldi niet achterbljven. Het heeft veel weg van een net waar bepaalde kleine visjes het slachtoffer van gaan worden. Want de Grote Vis (De Staatsloterij) blijft in oranje gevangen. In de wetenschap dat maar een lot de maximale prijs in ontvangts kan gaan nemen. En de Staat beurt. Gelijk ook het legale gokken de nodige verslaafden naar de rand van het ravijn weten te lokken. Goed bedoeld, maar slecht uitgepakt. De strik blijkt een strop en mensen kunnen zich gaan verhangen.

Maar ook daar zal de Staat wel weer een stokje voor weten te steken. Was de cirkel alleen maar rond, wanneer deze vicieus wordt komt een totaal ander verhaal naar voren. Een gokje wagen, een investering doen en de bergen van goud bevinden zich nog steeds aan de horizon van de regenboog.

We heten niet allemaal Guus Geluk!

Een werk van Martin!