Memory lane.

Wanneer we dan weer een rondje gaan rijden, de vlotbruggen geen autoverkeer toelaten, hooguit een enkele fietser dan wel een wandelaar, komen uiteindelijk toch in Burgerbrug terecht alwaar de Grote Sloot de koers bepaalt. Maar niet eerder dan dat ik een foto heb gemaakt van het huis waar de Familie Bregman ooit gewoond heeft. Als je kijkt naar de grootte van dat huis, waar ooit vader en moeder Bregman met vijf kinderen hebben gewoond, kun je dat tegenwoordig nauwelijks meer voorstellen. Dat neemt niet weg dat het zicht dat zij ooit hebben gehad, verdwenen is door nieuwbouw uit de jaren zestig. Toen ook dorpen in de gelegenheid waren om uit te gaan breiden. Waar momenteel wederom een discussie over is ontstaan.

Om vervolgens via de brug richting Schoorldam het Kanaal over te kunnen gaan steken. Op naar de Dr. Heringalaan, het huis van de familie Greeuw. Dat huis oogt nog kleiner, en dan te bedenken dat ook daar een kinderschare heeft gewoond. Ook zij waren gezegend met een vijftal kinderen, een slaapkamer werd in de zomer verhuurd aan badgasten en dan nog was het huis groot genoeg om al die zielen onder een dak te houden.

En dan uiteindelijk weer naar de Bokkensprong. Op naar de koffie, voorzien van oma’s cake. Met een toef slagroom waar je u tegen zegt. n dan sla ik mijn slag. Het thema van Jan is immers koffie. En dat bakkie was niet alleen lekker, voorzien van een koffielikeurtje met wederom een toefje slagroom dit keer.

En even de hand kunnen schudden van Rick, die mij ooit in zwart heeft vastgelegd. Nog steeds met fotografie bezig en heeft nu de gelegenheid om de Zomer in de Mare dan wel de Zomer op het Plein vast te gaan leggen. Voor waar een degelijke klus maar ook dat is bij hem in goede handen. Hij is niet alleen een vakman, maar is ook in staat om heel bijzondere creatieve composities naar voren te brengen. Heb geprobeerd om hem te interesseren voor het fotocafe, heb de stille hoop dat hij daar ooit als gastdocent een les gaat geven.

Geen idee wanneer, het blijft een feit: niet geschoten…