Hot (old).

Terug in de tijd en de wetenschap welke vooruit snelt. Ik bevind mij in goed gezelschap in de wetenschap dat onze demissionaire premier ook over zo’n toestel beschikt. Waardoor hij niet meer dan twintig (20) berichten in zijn geheugen mocht houden en er voor de rest zijn spraakzaamheid voor zich hield.

Jeugdsentiment was ooit een vinylplaat van de Neerlands Hoop, Kleine Kokette Katinka een van de liederen en de vraag welke opdoemt betreft hooguit het gebruik van het woord Kokette. Voor hetzelfde geld lees je dit als Krokette’ , maar dan krijg je van vele kanten het verwijt dat ook deze snack in de huidige tijd van overgewicht ternauwernood nog kan. Want iedere slak leent zich voor zout, de huisjesslakken laten zich hierdoor niet van het spoor afbrengen. Laat staan dat wij er alles aan doen om de wereld ‘an sich’ nog extra weten te troebleren.

Door die-in manifestaties naar voren te brengen wanneer de sirenes het op hun heupen krijgen. En, nu=iet te vergeten, we leggen van ‘alles’ vast. In de wetenschap dat op deze wijze ons nageslacht een blik kan gaan werpen op ons verleden.

Dus ben ik nog steeds heel blij met mijn Nokia, hoef ik me geen zorgen te maken wanneer Ria probeert om geld terug te krijgen van het apparaat dat zij heeft aangeschaft, het Dolce zit er in en het vita zou ervoor kunnen zorgen dat de bankrekening de toegezegde gelden laat overkomen. En ik? Ik houd me weer eens bezig met kippenlevertjes. Eerst koken, dan afkoelen, dan in stukken knippen, wat uien bakken, wat Ajam Paniki voor de broodnodige smaak, daarbij een tweetal rode pepers van Hollandse grond en dan het geheel in een glazen pot persen. Om dan in de loop van de week dit smaakvolle gerecht tot mij te nemen: twee keer heet te weten in de mond en daarna in het gat te laten verdwijnen.

En dan weer het beste daarvan hopen!