HETE hang IJZERS.

Aan alle spenen melk. En daar was vaak geen woord van gelogen. Maar dat waren andere tijden, waarbij op een houtje bijten niet de dagelijkse gang van zaken was. Er was sprake van een overvloed, de geproduceerde hoeveelheden werden op het laatst doorgedraaid en de veilingklok maakte overuren. Terwijl nu de noodkreet om meer te gaan bezuinigen, door ambtenaren in het leven geroepen er een pas op de plaats dient te worden gemaakt.

Het heeft veel weg van een rekening waar niemand rekening mee had gehouden, tot op een goede dag de Belastingdienst van zich laat horen. Ondanks een haperend systeem weet de Belastingdienst van wanten. Met het oog op de toekomst en het doorschuiven van de huidige problemen naar een volgend kabinet, trekken vele tevergeefs aan de bel. Surseance van betaling gaat vooraf aan een naderend faillissement. En waar de zorg over het geheel genomen geld tekort komt, raken de doekjes voor het bloeden ook steeds verder weg.

Want men constateert dat we steeds ouder worden, dat de grijze duiven in hoeveelheid toe gaan nemen en dat deze lieden steeds meer zorgbehoeften ontwikkelen. Stomweg om gewoon ouder te worden en daardoor te zijn. We ontkomen er niet aan om daar iedere dag mee geconfronteerd te worden. Waar wordt verondersteld dat na regen zonneschijn naar voren komt, heeft het nu veel weg van het omgekeerde. En ook daar zullen we ons op dienen voor te bereiden. Want linksom dan wel rechtsom, in de regel gaat het leven gewoon door.

En waar mogelijk de moed in de schoenen terecht komt, kunnen we nog altijd op blote voeten verder gaan. Voordat het eelt onder die voeten de schoenzolen heeft weten te vervangen, de sokken op een ongekende plek terecht zijn gekomen, tot dat moment gaan we gewoon stug door.

Vandaar dit beeld voor vandaag: de hete hangijzers houd je nog te goed!