Het zal je gebeuren.

‘Het geeft te denken’. Maar wat valt er in vredesnaam te bedenken, wanneer elders in de wereld vuur en vlammen zichtbaar zijn. De ene partij andere belangen voor ogen heeft dan dat de volgende partij het voor het zeggen krijgt. BBB en de coalities die zich opmaken om de provincie op een andere wijze te gaan besturen, veel water bij verschillende wijnen worden gestort en ook de oude zakken zich mogen op gaan maken om met een bepaalde verzuring aan het werk te gaan.

Want er dient zich een reces aan. Geen idee of de verschillende partijbonzen ook met een tijdsslot te maken gaan krijgen, plannen om mobieltjes niet langer te dulden en ook dat de klassen als zodanig op termijn in units gaan veranderen. Je hooguit nog een enkele leraar treft die in staat is om de aandacht van zijn pupillen zodanig weet vast te houden, dat die pupil na afloop rustig kan zeggen: ik heb er zowaar wat van opgestoken.

De wereld verandert en Nederland probeert mede te veranderen. Toch heeft het er veel van dat jokken een kwaadaardige invloed heeft op de beslissingen die elders genomen gaan worden. Dat ook de huidige minister van landbouw lijdt aan een kwaal die hem vanuit een recent verleden werd voorgeschoteld. Of dat Minister Helder heel helder is omtrent de tekorten die zich gaan voordoen in de zorg. Waardoor de verzorgingsstaat op de achterste benen komt te staan.

900 miljoen wordt niet uitgekeerd en je zou haast gaan denken dat alles onder een miljard er tegenwoordig niet meer toe doet. Spreek niet over een puinbak, maar dat het een puinzooi is, dat leidt geen twijfel. En dan moet die hete zomer nog gaan beginnen, terwijl Poly er alles aan gedaan heeft om de bomen die zich kenmerkten door te waaien, zich hebben overgegeven aan de kettingzaag.

Het zal je maar gebeuren!