het weer WEER!

Wat is dat toch altijd met dat weer in Nederland? Voor je het weet is het weer code geel. En wanneer de wind waait, waait mijn jasje niet altijd mee. Gewoon een kwestie van de rits omhoog, de kraag in de nek en in de binnenzak een paraplu. Om ervoor te zorgen dat die ene regendruppel niet per ongeluk in mijn nek terecht gaat komen. Maar, zoals zo vaak zoals de wind waait waait mijn jasje. Niet vandaag in de wetenschap dat de stoelverwarming op de laagste stand mijn billen van de nodige warmte weet te voorzien. En dat het vaak weinig om het lijf heeft, met welke woorden ik mijn verbeelding weer mijn gang laat gaan. Zoals de verre beelden ook vandaag weer voor de nodige entourage zorg gaan dragen. Het doet er niet zoveel toe, hooguit dat de vraag niet altijd het gewenst antwoord naar voren brengt. Want de vraag wat ik vandaag weer ga draaien, kan hooguit een drol in de pot zijn.

Om maar weer eens banaal uit de hoek te kunnen gaan komen!