Het wachten (niet) waard.

… want, de zomer houd je ook niet tegen! Niet dat ik plannen in die richting heb, het feit dat ik me aan pittige erwtensoep waag, zegt niets over de huidige temperaturen. Gewoon omdat ik dit lekker vind, de worsten niet zijn geknakt en de katenspek waar Unox zich op voor laat staan, nog voor een extra knabbeltje zorgen. Want je moet wat in de huidige tijden, wanneer je de krant openslaat zie je dat strijders elders in de wereld andere plannen hebben dan dat een machthebber voor ogen staat.

Of dat Alkmaar binnen zeven jaar vervuilende busjes uit het centrum gaat weren. 2030 is het streefjaar en dan komt dan weer overeen met wat het huidige kabinet voor ogen heeft. Maar er staat ook een ander jaartal op het programma; 2050.

Dan lig ik waarschijnlijk allang heerlijk te relaxen op Geestmerloo, een natuurbegraafplaats niet ver van de plek waar we nu nog onder een dak vertoeven. Waar binnen korte termijn zonnepanelen de dakpannen gaan beschermen tegen hagel en sneeuw, stormen, wind en regen. En waar de mogelijke investering zich niet op lange termijn gaat terugverdienen.

Ria heeft zich verdiept in het geheel der dingen, en waar de overheid per 1 juli wederom de accijnzen gaat verhogen, 14 eurocent op een liter benzine en ook de pakjes shag zijn met twee euro in prijs gestegen, ook anderen hebben ontdekt dat geld steeds minder oplevert, wanneer je gaat sparen. Het fenomeen van een dief te zijn van je eigen portemonnee, wordt wederom bewezen. Of was het gewoon een gat in die beurs. Je gaat bijna denken dat het een pot nat is, maar de droogte biedt op dit moment ook weinig soelaas. Ieder druppeltje telt, zoals ieder voormalig dubbeltje in het verleden geregeld moest worden omgekeerd.


Maar wie zeikt, is het plassen niet waard!