Het is net werken.

Ooit van gehoord? Referal recruitment, eenvoudigweg huidige medewerkers die nieuwe medewerkers recruteren door hun eigen netwerk in te schakelen. Kijk niet vreemd op wanneer dit ook nog een bonus regeling kent. Er schijnt een tekort te zijn aan werkers in de verschillende takken van werken. Productiemedewerkers, tomatenplukkers, magazijnmedewerkers en daarnaast de vele ambachtslieden die de baas hebben verlaten en als ZZP’er zelfstandig aan de slag zijn gegaan.

Enig idee waar op termijn belangstelling voor gaat ontstaan? Wat te denken van Artificial Intelligence specialist (waar Martin met veel genoegen naar uitkijkt), Cybersecurity Expert, Duurzaamheidsexpert of E-commerce specialist. Ook Genetisch counselor schijnt in trek te zijn naast een social media manager. Cateringbeheerder en ook Accountmanager, mogelijk voorheen simpelweg vertegenwoordiger.

Tcoh schijnen er ook nog andere beroepen te bestaan. Klusjesman. Werkvoorbereider. Uitvoerder. Beleidsmedewerker. Verkeersregalaar. Sloper. Of wat te denken van Hondenuitlaatster dan wel Kattenknuffelaar?

Maar wat let iemand gewoon weer schillenboer te worden of een scharensliep van een nieuw leven te voorzien. Draaiend aan een orgel en met mansbakkies centen binnen te halen of als straatartiest de straten te gaan veroveren. Niet alleen een manier om folklore naar voren te brengen, maar ook in zekere zin garant te staan voor wat ‘couleur locale.’

Want ook daar smachten velen naar!