Failliet.

Op de keeper beschouwt heeft de BV Nederland veel weg van een circus op de rand van een faillissement. Vele politici verlaten de piste, verdwijnen achter de coulissen en laten het land en de burgers aan hun lot over. Maakt niet uit op welk gebied, maakt elders geen indruk meer en waar straks een totaal ander politiek spel zal worden gespeeld, geen idee wie met wat ervan door gaat.

Of wie met wie gaat proberen om een coalitie in elkaar te gaan smeden. Waar het ijzer waarschijnlijk niet voldoende verhit wordt, waar met een schuin oog naar anderen wordt gekeken en wie de kat de bel aan zal binden, ook dat bijft in het duister gehuld. Dat neemt niet weg dat het circus mij wist te inspireren, waardoor de beelden van vandaag het gebeuren illustreren. Een lege tent, een lege piste, geen gevulde stoelen en ook elders valt weinig op te merken.

Dat neemt niet weg dat ik gisteren met Bruno op stap ben geweest, dat wij niet alleen het museum Kranenburgh bezochten maar de afsluiting bij Pauline Bakker tot een onaangekondigd bezoek kennis mochten maken (voor wat betreft Bruno) met het Atelier Bergen. Haar domicilie, waar zij zich met ovalen uit weet te leven. Dus wat eenvoudige beelden, maar met een zeker succes. Want de afsluiting van de dag als zodanig bracht ons weer even terug in het verleden. Gelijk wij in het verleden ons konden uitleven in musea, etenstenten, laat staan de vele kroegen die wij toen mochten bezoeken. Terug naar toen in het kader van NU!

Dank voor alles wat wij weer ouderwets mochten beleven!