Eeuwigheid


iGer.nl

MET EEUWIGHEID ALS NORMGEGEVEN

DUURT EEN MOMENT EEN MENSENLEVEN


iGer.nl

De vraag hier ‘smoel’ aan te geven,laat zich als volgt beantwoorden: door willekeur dit keer!

Alsof het zo moet zijn! Ik laat mij leiden door een plaatje wat aangeeft dat dit 2GB bedraagt. HEMA staat erop. En iets dat doet denken aan sd. Dit keer houd ik het op kleine letters. Anders wordt deze tekst toch ietwat beladen. En dat wil ik liever niet. Tenslotte stond er zaterdag al een stuk in de krant omtrent Oradour-sur-Glanes. Waar de SS eenheid ‘Das Reich’ als beesten aan het moorden zijn geslagen. Wat inherent schijnt te zijn aan oorlogen. Ook dat doet zich voor in dit moment van aanwezig zijn. De eeuwigheid aan de hand van getallen. Of liever gezegd die momenten die ik mocht vast leggen. Soms nauwelijks zichtbaar. De andere keer helder. Een derde keer duister. Een vierde keer van de hand van John Hunnemann. Een vijfde keer een desolaat stootblok. Een zesde keer wat schaalmodellen. Modellen die een andere werkelijkheid vertellen. Een zevende keer wat deining in de Oostvaardersplassen. En uiteindelijk het riet. En ook dat deert dit keer niet.

 


iGer.nl


iGer.nl

Een eeuwigheid voor sommigen onder ons. Die gebukt gaan onder eenzaamheid, uitzichtloosheid dan wel een lijden dat geen pas geeft. Of mensen die er alles aan doen om ook alles uit dit leven te halen. Mensen met een gematigde instelling. Mensen die stomweg door de tijd worden achterhaald. Of ingehaald door de duivel die met hen speelt. Of een rol spelen in die andere tijden. De toorn der goden weten te weerstaan. Of zich opmaken voor een volgende hoop: waar dan die eerder genoemde duivel een rol in speelt. Juist door zijn ontlasting aan die hoop toe te voegen. Waarbij van eerlijkheid geen sprake meer kan zijn. De mensen langs de kant hun plek gewezen krijgen. En hulp nooit zal arriveren. Alsof ook dat zo moet zijn. ‘So it will be…’ Of, anders van toonaard: ‘let it be’.

 


iGer.nl


iGer.nl

De kachel staat aan. De economie vraagt nu eenmaal om een bijdrage. En alle kleine beetjes helpen. De vraag is alleen wanneer en wie daar ooit de vruchten van zullen mogen plukken. Want mondiaal is het globaal moeilijk te voorspellen hoe die draaiende bol uiteindelijk uitpakt. Misschien pakt die wel in, gelijk een kluwen wol. En zal Ariadne mogelijk opnieuw een antwoord weten te vinden op de vraag of zij weet waar de uitgang is. Maar zelfs dat antwoord kan verloren gaan in dit moment.

 


iGer.nl


iGer.nl

Mijn moment, potverdomme!