Die…

Hanengevechten en apekool. Wat doet dit er toe? Kan een volgende column zijn, maar of deze er ook in zit is de vraag. Op dit moment heb ik geen idee omtrent de inhoud, maar de reden hiertoe is het volgende: zou zijn voortuin helemaal overdekt zijn met narcissen? En bloeien deze dan het hele jaar door, opdat wanneer hij de voordeur opent direct met die Narcissus wordt geconfronteerd? Heeft hij geen spiegel meer nodig, laat staan een bak met water waarin zijn plooien wat ongemakkelijk naar voren komen.

En dan de vraag omtrent zijn achtertuin. Geen sprietje te bekennen in het gras dat hij met een nagelschaartje op de gewenste hoogte houdt. Want ook dat soort van bezigheden kun je gerust aan hem overlaten. Op oudere leeftijd behoorlijk met jezelf ingenomen zijn, dat doet de Ben goed. En dan ook nog vaandeldrager van een eigen politieke partij nadat hij zich eerst in de schoot van de VVD had gekoesterd. Ook daar heeft hij in de loop der tijd zijn voordeel mee weten uit te halen. Hij staat voor iets en probeert nu mogelijk om met de andere partijen op ‘goede voet’ te komen.

Het heeft wat weg van een Hulpsinterklaas die aan het oefenen is om niet alleen dat paard te gaan berijden, maar ook plannen heeft om daken te gaan beklimmen. Al was het alleen maar om zijn stem over de stad te laten schallen.

Die Ben toch! Om maar te zwijgen over die apekool…