De plussen winnen van de minnen!

Hij heeft nauwelijks zijn hielen gelicht, of het systeem gaat aan de riedel. Het heeft veel weg dat de nullen en de enen aan het raaskallen gaan en mij verbijsterd naar het scherm laten kijken. We waren goed bezig en in eerste instantie leidde hij mij door een doolhof van paden. Dat ik alras de weg kwijt was, dat wijt ik aan mezelf. Het heeft wat voeten in de aarde voordat er sprake kan zijn van een fysiek boek. En daar wil ik desnoods mijn tanden op stuk gaan bijten. Kan ik uiteindelijk met een volledige prothese door mijn verdere leven gaan. Want er kan immers nog wel een extra prothese bij…

Goed, een boek naast de andere boeken die ik vandaag mocht ontvangen. En wat voor een boek: onzichtbare monumenten kent een uitvoering waar je u tegen kunt zeggen. De verhalen en de beelden spreken bij wijze van spreken boekdelen. En dat er voor dit initiatief zoveel mensen de moeite hebben genomen om een deel van hun leven met anderen te gaan delen, ook dat is in zekere mate een groot pluspunt. Want minnen zijn er genoeg en waar de plussen op dit moment wat minder aandacht krijgen, is het een genoegen om al die verhalen tot je te nemen.

Hetgeen ik dan ook zeer van harte ga doen!