Ben je klaar? Er dreigt iets. Maar wat?

Weer eens wat anders dan doorsnee. Terwijl ik in mijn hoofd allang het gras heb gemaaid, is daar nog geen steek van terecht gekomen. Dat ik daar geregeld op wordt geattendeerd, is de andere kant van het verhaal. Liever ga ik op jacht naar Unox soepen bij de Vomar, schroom dan niet om een voorraadje in te slaan en zie een bankbiljet met een getal door het apparaat heen en weer gaan. Opdat op een ander moment de automatische geld terug gever begint te rinkelen. Daar komt geen mensenhand meer aan te pas.


Maar wat te denken van een tweetal dolfijnen, dat stilstaat in de bodem van een glas. Ook het dolfinarium heeft zijn langste tijd gehad en straks zwemmen daar hooguit nog wat koi karpers. Die het verdommen om kunstjes te gaan vertonen. Een verdwaalde reiger op zoek naar vis, komt ook nog eens bedrogen uit. Dus ik moet wat aanvangen met die dolfijn, terwijl de tonijnmoten ook in de aanbieding zijn. In een scheutje olijfolie, waarschijnlijk niet van een biologische kwaliteit. Want ook deze olie valt tegenwoordig in de categorie (bijna) niet meer te betalen.

Vandaag is het weer Prinsjesdag waarbij stemmen opgaan om dit te veranderen in Prinsessendag. Er komt immers geen Koningszoon meer aan te pas. En demissionair of niet, men heeft de begroting klaar. Verhogen van accijnzen op alcohol en tabak, om de armoede in Nederland te kunnen gaan bekostigen. Daarnaast zijn veel politieke partijen bezig om hun straatje schoon te vegen. Wordt een woordvoerder van de Nieuwe Partij van Omtzigt binnen de kortste keren de laan uitgestuurd omdat hij de BBB als een ‘gezwel’ heeft omschreven. Bepaald niet diplomatiek. Hij had beter zijn mond kunnen houden, hetgeen hij ook deed en dit vervolgens via de digitale snelweg de wereld heeft ingestuurd.

Met andere woorden: maak je klaar voor het aanstaande gevaar.