Alles anders.

Als alles volgens plan verloopt, zal het geheel simpelweg blijven draaien. Hoewel, wanneer Geert zijn zinnen op bepaalde figuren heeft gezet, kijk dan niet vreemd op wanneer de AIVD daar een stokje voor steekt. En zo verlaat de ene (s)pion na de andere. Van omkoping kan immers geen sprake zijn, hooguit dat bepaalde mensen op een bepaalde manier benaderbaar zijn. Dan moet je maar afwachten hoe dat dan weer uitpakt. En onderwijl gaan de demissionaire ministers maar door op het door hen ingestelde pad. Worden er wel verklaringen afgegeven en moet je maar afwachten hoe dat dan weer gaat uitpakken. Waarbij mogelijk moties van afkeuring nog even op zich laten wachten. Want ook de Tweede Kamer heeft nog geen idee hoe de hazen zullen gaan lopen.

Af en toe bekruipt mij het gevoel in een vierde wereldland terecht te zijn gekomen. Want ook ontwikelings-samenwerking behoort tot de onmogelijkheden, laat staan dat het Kabinet i.o. in staat zal zijn om het huishoudboekje voor elkaar te kunnen krijgen. Dat is anders dan bij al die mensen die nog steeds in afwachting zijn van besluiten naar aanleiding van de toeslagenaffaire. En onderwijl nog steeds genoodzaakt zijn om op dat afgekloven houtje te blijven bijten. Geen nieuws in de huidige tijd, zou weleens kunnen duiden op nepnieuws. En wanneer er nepnieuws wordt rondgestrooid, loopt het wantrouwen op. Niet direct meer een kwestie van vertrouwen, maar meer een vorm van achterdocht richting paranoia.

Vandaag is het weer zondag en ook de zon schijnt schijt te hebben aan het weer. Gaan we een blokje om, wordt Schagen het vertrekpunt en heb ik gisteren mijn aandacht geschonken aan het bereiden van een maaltijd. Waardoor de dag niet alleen omvloog, maar ik ook nog een tijdlang in de file heb gestaan. Simpelweg omdat men aan de weg bezig is, velen moeten omrijden en de stoplichten zich niets aantrekken van de stroperigheid die zich op de weg voordoet. Even optrekken, afremmen, stilstaan en dan weer wat meters doorgaan. Ach, het houdt niet alleen de gemoederen bezig, je hebt ook de tijd om naar al die verschillende autotypes te kijken.

Om over de kleuren dan maar te gaan zwijgen!