Toevallig heden

Het zijn van die toevalligheden, waar mijn oog op valt. Wat te denken van een aanplakbiljet dat er niet om liegt. Dat wil zeggen sinds de elektrieke fiets overal zichtbaar is, VanMoof als grote uitzondering, kan het haast niet anders dan dat de voormalige Vrijzinnig Hervormde gemeente de kerk in goede handen heeft gegeven.

Tegenwoordig onder de noemer Jopen kerk valt, waar andere diensten worden verleend dan dat in het verleden gangbaar was. Of een voormalige tabakswinkel welke nog wel de naam Toeback kent. Wij waren in Haarlem en mochten het appartement van Jan gaan bewonderen. En ik werd enigszins overvallen door de prenten die hij daar aan de wanden heeft hangen. Bloemendames van ooit in Arcen tijden Elvia vastgelegd, of wat te denken van dat beeld uit Rotterdam, met uitzicht op het Erasmus ziekenhuis.

Toen wij daar nog op pad gingen, waar nu helaas een andere modus voor gevonden dient te worden. Iets met een beperking of zo. Maar de lunch die wij op zijn kosten mochten gebruiken, loog er niet om. Vanzelfsprekend kroketten op witte boterhammen. En dat was weer eens een ouderwets genoegen. Bij Brinckman op de Grote Markt, waar alle terrastafeltjes bezet waren en men zich rijkelijk aan etenswaren te goed deed. Het zonnetje erbij, edoch zaten wij binnen. Niet alleen omdat die terrastafeltjes bezet waren, maar meer omdat mijn lichaam zich nog steeds niet weet aan te passen. Dat ik klaag is duidelijk een Nederlandse gewoonte, waar ik dan ook dankbaar gebruik van weet te maken.

Maar al met al was het voor ons drie een buiten-gewoon genoegen!