Lekker op dreef!

Wat de keerzijde van alles is, dat laat zich raden. Maar wie niet raad, heeft weinig te verliezen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat goede raad in het algemeen duur(zaam) schijnt te zijn, maar ook dat laat zich onder de huidige omstandigheden bepaald niet bepalen. De overgang van het een naar het ander, brengt de problemen duidelijk naar voren. De kans bestaat dat je de ingewikkeldheid in menig opzicht geweld aan doet. Maar ook dat zal zich op termijn wel weer weten op te lossen.

Gelijk ook het gegeven dat de Kermis in Alkmaar zich kenmerkt door de vleeskleurige piemels die gewonnen kunnen worden. De pedagoog stelt dat de kermispiemel niet schadelijk voor het kind is, de moralist stelt het tegenovergestelde. De beren zijn verdwenen en de knuffelpiemels komen daarvoor in de plaats. In een tijdperk dat zelfs een Spaanse kus wereldwijd nieuws is, het zorgt er in ieder geval voor dat de tongen blijven bewegen. Waardoor het tongen ‘an sich’ mogelijk ook nog opgeld zullen gaan doen. En dat heeft dan weer niets te maken met die vissen in de Noordzee. Ook die hebben de neiging om zich schuil te houden, gezien het feit dat zelfs pulseren niet van toepassing kan zijn.

In een wereld die ’totaal los’ dreigt te gaan. Waarbij graantransport ook nog eens de krant kan gaan halen. Of dat het ‘kermis is in de hel.’ De verdoemenis zich opmaakt om ook van zich te laten horen. En de voormalig premier en zijn vice’s zich in allerlei bochten gaan wringen om een begroting tot stand te gaan brengen. De armoede nog niet direct wordt aangepakt, er sprake kan zijn van het verhogen van toelagen en het prijsplafond de langste tijd heeft gehad.

Er wordt gesproken dat een voormalig lijsttrekker van een bepaalde politieke partij een bonus krijgt door in Brussel de touwtjes van een voormalige Timmerman in handen te gaan nemen. En ook Tante Ursula laat blijken daarmee akkoord te gaan. Was dat voorheen niet een lied? Oh Tante Ursula, haal je handen van mijn schouder, haal je en dan raak ik de tekst weer eens kwijt.

Met andere woorden: ben weer heerlijk op dreef!