Blauw.

Maar vandaag is het de elfde, en het is precies hetzelfde als de twaalfde of de tiende en ik weet wat ik verdiende. Geld en momenteel krijg ik pensioen uit het collectieve potje aangevuld met een AOW bijdrage die lager is dan wat een gemiddelde AOW’er ontvangt. De reden? Geen idee en ook dat is al jaren zo. Zal wel door iemand over nagedacht zijn en wanneer ik duidelijkheid vraag, kan men dat mij niet geven.

Al met al een zinnige dag doorgebracht bij Grootspoor en wanneer ik een inventarisatie in 1 dag voor elkaar krijg, dan ben ik niet minder trots op mezelf. Waar ik in het verleden veelal een dag of drie in Koedijk vertoefde. Begint steeds meer op een dagboek te lijken en wanneer ik naar mijn agenda kijk, met gisteren een bijeenkomst van de Dichters Kring Alkmaar met veel zinnige gedichten en voorbereidingen voor het eind van januari met als gemeenschappelijk thema ’thuis’, heb ik me ook daarover gebogen.

Want een manier om jezelf aan het werk te houden is om met activiteiten door te blijven gaan. Morgen Rob, er moet nog stof gezogen worden, er staat een Kip Madras op het programma en zaterdag komt Iye zich weer met ons huishouden bemoeien. Naast het feit dat Ria weer voor een gevallen vrouw heeft gezorgd en onderuit ging met haar elektrieke fiets. Veel meer valt er niet te melden.

Hooguit dat het voormalige giro-blauw zich op haar dijbeen voordoet.