… woedt nog steeds in mij…

Wat is dat toch met mannen” Worden die nooit volwassen” Of blijven zij een droomwereld koesteren, tegen beter weten in” Is het een vorm van verslaving die hen beweegt om met collectieve breinen zich over te geven aan het kind zijn” Om stomweg wat heen en weer te rijden, of om eenvoudigweg de grote wereld naar het kleine om te buigen” Opdat de wereld waarin zij leven hanteerbaar wordt” Zijn het idealen die zich laten verpakken wanneer iemand op een fluit blaast, de trein zich knarsend en piepend stoom afblazend zich in beweging zet” Of is het… en dan mag de lezer van dit bericht zelf het kleurpotlood gaan hanteren. Want die wereld naar eigen hand gaan zetten, die wereld die je voor even onderdompelt in de fantasie van een beleven, dat maakt het aan de ene kant zo fascinerend, aan de andere kant geeft het de gelegenheid om de realiteit van alledag voor even te vergeten. Bedacht ik mij vanmiddag terwijl ik mijn bestelde wagon kwam ophalen bij Huider. Gelukkig nog op tijd voor de Kerst, gelukkig ook nog op tijd besteld want de leverancier is uitverkocht. Dat bespaart me in ieder geval een zoektocht op het internet, dan wel een plaats elders in het land waar mogelijk nog een enkel model rest. En dan misschien de teleurstelling dat juist dit model ook daar is uitverkocht. Natuurlijk is er sprake van een alternatief, natuurlijk had ik me daar ook tevreden mee gesteld, natuurlijk zou een ander geen idee hebben gehad van het model waar ik mijn zinnen op had gezet en word mij een vorm van meewarigheid bespaard. Ik bedoel maar, waar gaat het in deze dagen om” Dat een ander misschien vind dat ik mijn geld wel beter had kunnen besteden, dat dat kleine jochie in mij toch wel beter had kunnen weten, dat ik terugdenk aan ooit dat rondje Trix Express dat thuis onzinnige rondjes reed en dat alle lichten uit waren om dat plastic treintje de gelegenheid te geven om zijn licht in het duister te kunnen werpen. Het licht in het duister wat zich vele decennia geleden ook al voordeed en wat ook nu weer een rol speelt in mijn huidige tijd. Alhoewel op een heel andere manier in vergelijking met toen. Toen was ik nog een puber en nu… woedt nog steeds in mij dat kind!


IMG_9983


IMG_9984


IMG_9985


IMG_9986