Werkelijkheid.

Zelfs wanneer je ‘de werkelijkheid’ vastlegt, blijft het de vraag of je werkelijk ‘die werkelijkheid’ hebt weten te vangen. Gemoedstoestanden kunnen een rol spelen, naast de context waaronder die werkelijkheid gebukt gaat. Rationele overwegingen naast emotionele staan immers garant voor het beeld dat de betrokkene heeft weten te beroeren. En soms is het stomweg ‘toeval’ dat aan die werkelijkheid vooraf is gegaan. Hoewel ik meer het standpunt huldig dat dit veelal een samenloop betreft.
Zo kijk ik nu, met enige twijfel, naar vandaag. Zijn de keuzes die ik heb gemaakt wel in overeenstemming met de beelden die het gebodene kunnen oproepen”! Is het een kwestie van het moment geweest dat ik me liet verleiden om juist die doeken te kiezen. En geven de uitverkorenen niet alleen een kleurig beeld, maar ook een totaal andere werkelijkheid weer” Een werkelijkheid die dat ene unieke moment, teloor kunnen doen gaan”
Vanwaar een holle weg” In de Egmonder polder nota bene. Of de spiegel van een kunstwerk in Rotterdam”
De bloemenmeisjes, tijdens een Fantasy Fair in Haarzuilen.
Roy. Een graffiti kunstenaar aan het werk in de staat die toen het IJKkantoor kenmerkte. Kom er nu maar eens. Een totale metamorfose doet je versteld staan! Of wat te denken van het beeld dat ik schoot in Frankfurt, waar ik een associatie met een doek van Jeroen Bosch mee heb, de man met dat mes in zijn hoofd, dat beeld met al die vreemdsoortige wezens die hij, waarschijnlijk onder invloed niet alleen in zijn hoofd liet spoken, maar ook nog eens wist te vangen op doek. Geen canvasdoek, maar waarschijnlijk schilderslinnen. Dat was toen zijn werkelijkheid, maar of ook die werkelijkheid overeenkomt met de mijne”!
En dan dat laatste werk. Is het een trap, een tunnel en als dit een tunnel is, waar valt dan het veronderstelde licht te vinden”! Een beeld dat doet denken aan het voorspelbare einde dat ons allen wacht”! Wat dan te denken van de beperkte kleuren: zwart, grijs en wit. Niet meer dan dat. Tegenstellingen houd ik je voor en de verschillen…”! Die mag je dit keer zelf in gaan kleuren!
Amr, zondag 04-09-2016,
wik


IMG_4743


IMG_4744