WAANzin


iGer.nl
Waanzin. Waanzin in de middeleeuwen. De waan van de dag. Waanzin van alledag. Lijsttrekkersdebat. Lijsttrekkersdebatten. Debatteren. Elkaar de vliegen proberen af te vangen. Woorden. De Battle of the Bulge. Oorlog in het speelkwartier. Bonnie kom je buitenspelen” Als het van de dokter mag. Moet ik even aan mijn moeder vragen. Geen vraag noch aanbod. Geen voor noch tegen. Geen gang, geen deur, geen kans dat ik de deur uit mag. Of dat ik buiten mag gaan spelen. Want ik verberg mij. Achter de schermen. En ben onzichtbaar achter ondoordringbare muren. Alle sloten zijn gesloten. En de sleutels zijn verloren gegaan. Wie is nu nog in staat om naar Engeland te varen. Zelfs Engeland is gesloten, maar daar zijn de sleutels ook gebroken. Ik ben niet bang! Ik weet mijn angsten te kanaliseren. Ik slik pillen. Ik wil geen pillen slikken. Ik wil een spuit. In mijn hol. Want ik ben overal leeg. Daarom wil ik een spuit in mijn hol. Dan raak ik eindelijk gevuld. Het liefst met water. Kraanwater van het Amsterdamse Leiding Water Bedrijf. Want dan zal mijn tongval weer de humor hebben waar ik zo bekend door ben. Amsterdamse humor die nooit verloren gaat. Juist dan kom ik Tante Leen weer tegen. En gaat Johnny voor mij een liedje zingen. Zie ik de Westertoren in rook opgaan.


iGer.nl
Wordt alles wazig om mij heen. Wat hebben ze nu weer in die spuit gedaan. Ik wil geen Zombie wezen. Jij domme psychiater, moordenaar van mijn zijn. Ik koesterde mijn stemmen maar ook die pakte jij me af. En noemde het een behandeling. Laat jij je maar eens nakijken! Door een piskijker desnoods! Ik ben een Voodoo Child. En altijd op tijd. Een Child in Time. Een kosmosreiziger. En draag bombrieven bij me.


iGer.nl
In een singleplatenkoffer. Wat doe ik hier in Godsnaam. Ik handel altijd uit Godsnaam. Ik ben mijn eigen vader, zoon en draag de heilige geest in mij.
Wees gegroet als ik spaarzaam buigend mij verwaardig over jouw hoofd neer te buigen. Ik zie ik zie wat jij nog nooit gezien hebt. Ik zie mijn eigen ziel door het gewelf heen razen. Laat sporen achter die voor mij wel zichtbaar zijn. Wat wil je eigenlijk van mij” Wat moet je van mij” Je mag niets van mij! Je kan eenvoudig niets van mij verwachten. Want ik ben minder dan niks. Ik ben mijn eigen mix van nix. Ik zie niks. Yxie nix. Ik ben het wakend oog van iks. En als ik iks ben, ben jij ij.


iGer.nl
Niets geks daarbij! Ooit een normaal mens gezien” Ontmoet” En als die ontmoeting dan heeft plaatsgevonden, wat deed je toen” Alweer niets” Weer iets” Weer niks” Eer nix!
En kijk dan nog eens!
VERANDERING
Niet dat het
sporen
achterlaat
de verandering,
je ogen lachen
merkbaar
minder
uitgelaten
zichtbaar
voor diegeen
die hier oog
voor heeft;
voor
kleppenkijkers
is er niets…


iGer.nl
Zou ik me zo’n beetje kunnen voorstellen. Vrijdag vertoefden wij in het Pest en Dolhuys. Iets met psychiatrie en zorg. Gewoon een verzameling uit diverse gekkenhuizen. Psychiatrische inrichtingen. Provinciale Ziekenhuizen. Gekkengestichten. Krankzinnigen. Dollen en dwazen. En alles wat nog meer onder die bonte verzameling geschaard kan worden: idioten, debielen en imbecielen. Gestoorden. Geestelijk gestoorden. Zwakbegaafden. Neuroten en psychoten. Manisch-depressieven. Zelfmoordenaars. Verslaafden. Post traumatisch Stress Gestoorden. Autisten. En noem ze maar voor zover er nog iets het vermelden waard is. En laat ze schrijven!


iGer.nl
Op deuren en glazen!