Vooravond


iGer.nl
Er is altijd weer een vooravond van iets. En ik besef dat ik, wederom, een open deur intrap, maar ik hoop dat dit mij vergeven wordt. Door iemand wel te verstaan. Want ik heb wat onooglijke plaatjes uitverkoren. Niet dat ik mij daar, met een gerust geweten, op voor laat staan laat staan dat ik dit achter de hand zou kunnen houden maar aan de vooravond van nogmaals Koninginnedag, ontkom ik er niet aan om dit betoog, op mijn manier met eerder genoemde plaatjes te gaan larderen.
Ik doe dit op een ietwat curieuze wijze. De vraag die namelijk opdoemt, is het antwoord wat in die plaatjes verscholen ligt. Het laat zich raden. Iets wat doet denken aan Noord-Holland. Iets wat doet denken aan ergens in Nederland. Wat anders dat doet denken aan morgen. Om over vandaag maar te zwijgen. De vooravond van…

iGer.nl
Het heeft wat weg van het openen van een poort. Weliswaar met de nodige beperkingen, het zij zo. De geest die uit de fles zou kunnen komen wordt, met de nodige verboden, tot hooguit een oranje bitter met een klont beperkt. Hordes maken zich op om de ‘Koninginnenach’ buiten door te brengen. De vroegtijdige verzamelaars staan rond vierentwintig uur klaar om zich door de weggeefprijsjes te buigen over de curiosa van de ander. Handelaren wordt van alles verboden. Maar wie ziet aan het hoofd van de ander of dit om een handelaar gaat…”! Geen mens toch zeker!

iGer.nl
Nederland ruimt, royaal, zijn overbodige spullen op. Aan de vooravond van een periode die ons mogelijk nog lang gaat heugen. Het kabinet dat wonden likt, Rutte die zich over zijn toekomst buigt en Maxime die een ander baantje zoekt. Waarschijnlijk zijn netwerken reeds in stelling heeft gebracht. Gelijk een Wouter naast een Jan Peter lachen in de verschillende vuistjes.

iGer.nl
Morgen wederom een dag vrij. Waarin de economie van Nederland zich opmaakt voor die snoeiharde ronde ten aanzien van Brussel. Waarin verschillende billen bloot zullen gaan. En waar de economie mogelijk blind gaat varen op Jan Kees zijn navigatie. De bruggen, voor een belangrijk deel, open staan. Ondanks de bruggen die zich op die biljetten voordoen. Het mogelijk een tijd zal duren voor de bomen open en de bruggen weer sluiten. Opdat verbindingen weer tot stand komen…

iGer.nl

iGer.nl