Uitstelgedrag

Ik ben er geen kei in! Een constatering waar ik het vandaag mee moet doen. Na ampele pogingen (een stuk of tien tot nu toe) is het mij nog steeds niet gelukt een eenvoudig fotoboek in drie stappen te maken. Waar de plaatjes uiteindelijk lukken,wil het met de tekst niet vlotten. En als het met de tekst niet vlot, krijg ik aanwijzingen dat het op een bepaalde pagina mogelijk tot verlies van iets gaat leiden. Dan richt ik daar mijn aandacht op, denk de klus geklaard te hebben en ga over tot bestellen. Blijkt dat ik op Hema Belgie terecht ben gekomen. Gaat alsnog mijn broddelwerk de mist in. Want broddelwerk is het en zal het waarschijnlijk ook blijven. Dan kan ik twee dingen doen: stoppen met nog langduriger mijn frustraties te kanaliseren of simpelweg stug doorgaan. Blik op oneindige, verstand op nul en gaan met die banaan. Simpelweg gezegd: zal ik me laten kennen door wat de gemiddelde leek, de simpelste boerenlummel dan wel het jongste kind wel voor elkaar krijgt” Ik wens m nu eenmaal te scharen onder die grote groep Medelanders die met veel genoegen op zekere dag zich vervoegt bij die afhaalbalie van de Hema. Waarbij een volgende pinbetaling een rol gaat spelen en ik, mogelijk vol trots dat boek van Freek in ontvangst ga nemen. Gewoon vanwege het feit dat ik korting krijg. Want voor de korting doe ik alles…
Bij wijze van spreken dan. Het verwondert mij nog steeds dat ook ik lijd aan het syndroom van korting dan wel het sparen van zegeltjes. Waarschijnlijk doordat ik aan de ene kant een generatie vertegenwoordig die met sparen en spaarzin is grootgebracht, aan de andere kant het genoegen heeft gekend geld over de balk te kunnen werpen. Mogelijk heeft het ook iets van doen met het feit dat ik me geregeld betrap op vormen van uitstelgedrag. Dan neem ik me voor om niet veel later te ontdekken dat er weer andere zaken een voorkeursbehandeling hebben gekregen. Terwille zijn en terwille willen blijven vechten om de eerste plaats. Daardoor vindt, uiteindelijk, niets plaats en schroom ik niet dit ook nog eens naar voren te brengen. Dus heb ik daar die specifieke DSM op nageslagen. Geraadpleegd als het ware. En woorden die aan het brein van Dr. Sigmund zijn ontsproten, debiteer ik hier van harte.
Uitstelgedrag. Procrastination.(Sig.16-7b)
Mijn dwingende advies in dezen is om zaken die gedaan moeten worden terstond en ter plekke te doen, want van uitstel komt altijd afstel. Uitstelgedrag lijkt onschuldig maar kan chronisch worden, uitmonden in een depressie of burn-out en uiteindelijk belandt u dan of u dat wilt of niet in mijn spreekkamer. Dus repareer NU die druppelende kraan, leer NU dat tentamen en lees NU die 572 mails waar urgent boven staat. Heus, u zult zich zoveel beter voelen.
En J.H.M. van der Meer, Azaleastraat 43, 1000 XV Ruisdaal, de behandeling van uw uitstelgedrag is reeds maanden geleden afgerond, wilt u NU EINDELIJK mijn factuur betalen!
Dat doet mij goed! Daar kan ik wel mee uit de voeten! Want wandelen doe ik nu eenmaal niet voor mijn plezier, maar meer als een therapeutisch ongenoegen. Hoewel dat weer afhankelijk is van het weer…