uit & in de lucht

Combinatie van 2/3 oktober 2011
Geloof mijn eigen ogen niet. Nu is dat niet zo moeilijk als ik ze gesloten houd, maar veel problematischer wordt het als de een crasht en de ander problemen aangeeft bij het vinden van een netwerk. Nog veel lastiger wordt het als P. mij vraagt ALLES los te koppelen, dit geheel onder mijn arm te nemen en dit richting het noorden te gaan verhuizen. Met een traan en een droge snik zie ik, niet veel later, een enorm gat ontstaan. Het heeft veel van een mond waar een voortand uit verdwenen is…
Ga proberen, ondanks niet in te schatten problemen, toch ook vandaag nog iets aan mijn geheel toe te voegen. Gisteren mag ik als verloren beschouwen, ondanks het feit dat Marlies ons reeds de avond daarvoor onthaalde op een feestje bij LIFE. Want er vond een gebeurtenis plaats in haar leven waar ze niet omheen wilde en ook niet omheen ging. 25. Wordt momenteel als een kroonjaar beschouwd. Wat kun je als ouder dan niet beter doen dan daar, op gepaste wijze, getuige van zijn. De muziek van deze tijd heeft als voordeel dat naasten buren en ook wat verder verwijderde gasten aan alle kanten van de bassen kunnen meegenieten. Het aantal decibels wat in de ruimte wordt losgelaten zal er, op termijn, zeker voor zorgen dat het beter horen met aangepaste versterkers, een claim legt op de toekomstige zorgpremies. Dat deze beduidend zullen stijgen spreekt voor zich. Maar het obligate uit het verleden doet zich nog steeds voor: wie dan leeft kijkt wel degelijk uit. Juist wanneer het de zorg betreft…


iGer.nl
Genoeg gejammer en geklaag. Want er viel juist dit weekend genoeg te beleven. In die wat ingeslapen stad Alkmaar. Blues weekend in het teken van de legendarische Harry ‘Cuby’ Muskee. Shopping Night op een uitgelezen zaterdagavond. Met zomerse temperaturen. Tassen vol met het prijzencircus maakten deel uit van de, op termijn, klagende middenstanders. Nu vind ik een prijs voor een wat doorsnee overhemd van rond de 100 euro toch ook wel een beetje over de top. Hoewel ik me realiseer dat wanneer daar nog een speciale naam aan wordt gekoppeld, het dan weer een schijntje zou kunnen zijn. Ik houd het nog maar bij een Hemaatje L dan wel een Cenaatje van een vergelijkbare prijsklasse. Zeikers worden niet geboren, maar wel door de omstandigheden in een hoek gedrongen waarin zij hun kritische blik her en der laten gaan. Ach, het leven biedt geregeld mogelijkheden om het verdriet ver achter je te laten en daar vreugde voor in de plaats te zetten.
Dacht verdomd dat mijn A-technisch vernuft mij schrikbarend in de weg zou staan. Heb ook, wat dat betreft, nog minder inzicht dan een koe. Die kan zich nog verschuilen achter een hartstochtelijk loeien. Doet dit ook veelal in de vorm van een boe. Hetgeen een willekeurige boer ooit op het idee heeft gebracht om juist dat boe van een rollende r te voorzien. Niet veel later gevolgd door mensen die het verleden rollend weten te houden. Toen zwerfkeien over Nederland werden verdeeld en die rollende stenen nog steeds ophef maken. Als daar een vuurtje onder wordt gestookt en de kei in twee”n breekt. Niet alleen Leiden daar de mogelijke lasten van draagt. Gezien het feit dat het vandaag toch weer drie oktober is geworden. De feestelijkheden zich daar hebben voorgedaan en de haring uit de ton vergezeld ging van hutspot en wittebrood. Misschien is de hutspot dit keer achterweg gebleven gezien de weersomstandigheden en het voormalig optreden van Burgemeester van der Werff die zich ooit ter beschikking van zijn uitgehongerde burgers stelde. Want ook hij was zich bewust van zijn sterfelijkheid.
Het gaat vandaag dus weer eens nergens om. Dat abonnement heb ik voorgoed in mijn zak en ik schroom niet om daar dankbaar gebruik van te maken. Zoals ik wel vaker niet schroom. Want met te veel schroom verlies je, ook weer op termijn, de kans op chroom. Dus laat ik het vandaag daar maar bij!


iGer.nl

Een meer dan hartelijke groet van ik.