Uit de hoogte in vele facetten!

Uit de hoogte! Vanuit een bijzondere positie dacht ik met een paspop te maken te hebben. Ook dat neigt naar een illusionaire vervalsing, gelijk wij later die avond werden getracteerd op een opdracht die recht doet aan wat krom is, dan wel krom maakt wat recht had kunnen zijn. Ik zag een man in een streepjespak, met gepoetste bruine schoenen. Een man gekleed als een dandy en het is dat ik juist van die gelegenheid gebruik heb weten te maken om mijn model zodanig te modelleren dat het er veel van heeft dat, juist door mijn standpunt, er figuurlijk een positie ontstond die vanuit een hautaine houding recht doet aan dat eerde veronderstelde ‘uit de hoogte.’ Dit is echter geenszins het geval. Michael van Feijn toonde zich bereid, in afwachting van een presentatie die ietwat later zou gaan plaatsvinden. Als gastheer gekleed om de ontvangst van de bezoekers zo weldadig mogelijk en aangenaam te doen plaatsvinden. Hetgeen in tegenstelling was van de avond die daarop volgde. De tweede bijeenkomst van het fotocafe, waarbij een veelheid van beelden de revue mocht passeren. Inclusief de ‘filmpjes’ waar ik mij niet aan heb (kunnen/willen) wagen. Daarvoor leent mijn toestel zich eenvoudigweg niet. Maar dit terzijde. De honderden foto’s die gemaakt dienen te worden om dat filmpje smoel te kunnen geven, gebruik ik liever om enkelvoudige beelden naar voren te gaan brengen… hoewel de getoonde resultaten verbluffend waren. Complimenten aan Harry als aan Gerard! Maar daar gaat het vandaag niet om. Neen, laat dit keer de beelden voor zich spreken. Wanneer Ton aangeeft dat zijn volgende opdracht zal gaan bestaan zowel uit tekst alswel uit beeld, kan het haast niet anders dan… hetgeen ik bij deze kenbaar ga maken. Bijvoorbeeld het volgende: ‘Ik geef niets om amuletten: ik ben een MENS met vele facetten!’ Waar ik vandaag dan maar weer de voorkeur aangeef!


IMG_0434


IMG_0435


IMG_0438


IMG_0439


IMG_0444


IMG_0445