t is maar tijdelijk…


IMG_5167
Het ‘wassende water’, weerspiegeling en ‘hemelse goedheid’, waarbij de weerspiegeling voor zich spreekt. Dit zal mijn bijdrage voor het fotojaarboek zijn, terwijl er nog zoveel meer te kiezen viel. Laat ik het dit keer wat eenvoudig houden in de geest van de man die ik nu ben. Een zeventig jarige en de geest van een zestigjarige heeft mij enigszins verlaten. Dat neemt niet weg dat ik me nog steeds kan verheugen op de herinneringen die ik heb, de daden die ik heb gepleegd dan wel de omstandigheden die ik heb meegemaakt. En dat er gaten zullen vallen dat is bijkans voorspelbaar, dat de herinneringen enigszins door de tijd zullen worden gekleurd dan wel dat de beelden mogelijk meer in grijstinten zullen worden gesluierd of dat de mogelijkheid bestaat dat de kleuren uiteindelijk meer zullen vervagen, dat is inherent. Vandaar ook de beelden van vandaag opdat gisteren in zekere zin niet verloren gaat. En met het oog op morgen is het afwachten wat zich in de aankomende tijd zal gaan voordoen. Mogelijk dat Kreta enig soelaas biedt, mogelijk dat de jaren des onderscheids andere wegen zullen laten zien en dat het betreden van uitgesleten paden ervoor gaan zorgen dat ook mijn tred in het totaal der dingen opgenomen wordt, dan wel verloren gaat. Geen zorgen voor de dag ten einde is, en dat morgen het de tiende mei zal zijn, dat de Staatsloterij zich enen keer ten goede keert of dat het stomweg weer het spekken van de staatsruif is, ach in de wetenschap dat alles maar tijdelijk is en wel weer over zal gaan, is voldoende om dit bericht de ether in te slingeren. Of misschien wel door een glasvezelkabel aan het geheel der dingen wordt toegevoegd…


IMG_6632


IMG_6592