stem en wijzer


iGer.nl
Terug in de tijd. Noem het een vorm van retrograde herinnering. Of wat dacht JU van een d”ja vu. ‘Teach your children well”‘ Alsof iets van tijd aan mijn strijkstok blijft kleven als ik de snaren beroer. Is het dan de melancholie die mijn ogen doen knipperen” Gaat er meer schuil in dat ene schouderophalen”
Dat enige gezegde” Die verlate knipoog” Dat schalkse lachje”
Want ik dacht aan een ommekeer. Een verandering in de compositie van mijn zijn. Mijn huidig zijn. Weer zoveel tijd later. En de opmerking die ergens in mijn achterhoofd bonkt. ‘Je lijkt wel haast te hebben!’ ‘Je weet toch hoe kwetsbaar leven is”!’
Als een achterband die zachtjes leegloopt. Een beschadiging door wat langdurig heen en weer bewegen. Op de verkeerde plaats. In de buurt van het ventiel. Een plakkertje erop. Het versnelde leeglopen. Nog maar weer eens wat solutie snuiven. Goed voor te stellen dat er snuivers zijn en dat de roes voor andere dimensies kan gaan zorgen. Het ontvluchten van de realiteit. Een gedachtesprong. Alsof een hinde vlucht voor de jager. Het wildtijdperk dat zich voordoet. Een laatste poelier die de haas laat adellijken. Jagende wolkensluiers voor een volle maan. En het leven wat de tijd neemt om zo, ongemerkt, de dagen te vereeuwigen. Althans in mijn beleven. In een huidig zijn.
Laat ik woorden voor zich spreken! Of dien ik iets van een verantwoording te gaan overleggen. Ik overleg. Veelal, momenteel, met mezelf. Mis ik nu die anderen” Die meningen” Ja, en wel heel erg. Alsof helen hier een rol in speelt. Straks krijg ik nog meelij. Met mezelf” Nou als dat dan mag, dan moet het maar. Ik laat een traan en kruip weg. In mijn verwarmde hol duik ik diep onder het dekbed. Lekker zo’n elektrieke deken. Ik lees en verdwijn in de zinnen van een ander. Nog even. Een andere keuze.
Ik slaap! Of droom ik weg” Ja, ik droom weg in de nacht. Wat beelden oplevert. Waanbeelden”
Moeder partij vader blij. 2500 euro netto in de maand. ‘Vaders hebben allemaal al een CAO voor zijn werk, van papierprikker tot voetballer. Vaders zijn blij met de komst van het moederloon, want dit houdt de gezinnen weer bij elkaar.’ ‘Nu sterven te veel jonge vaders aan haastige hart-/vaatziekten, stress-diabetes en uitputtingskanker. Ook raken per jaar 34.000 vaders gescheiden. Velen zwerven hopeloos over straat en zien hun kinderen niet meer. En part-time-werk vaders lijden aan een loongat, WWgat, WAOgat en Pensioengat. Met de moederCAO betaalt moeder de hypotheek mee, wonen alle kinderen in eengezinswoningen en rijden alle vaders in een mooie sportieve gezinsauto’, glundert Mari”t Hauwert. ‘Dan wordt 45 % huiselijk geweld weer 45 % huiselijk gelukt.’ ‘Het wordt weer h””rlijk voor i”dereen want de moederCAO verhoogt de gezinskoopkracht, sterkt de bedrijven en herstelt de economie’, glimt zij enthousiast. ‘En oma’s krijgen 300 euro netto per maand extra pensioen.’ Reality keeps fantasy’ en het is maar goed ook dat er mensen zijn die de werkelijkheid van een gekleurd roomsausje weten te voorzien.
Scheiden is ook een nieuw begin. Een scheiding is niet alleen het afronden van wat is geweest. Met de Scheidingsmakelaar zorgt u voor een solide, nieuwe start. Logisch, want het leven gaat verder na een scheiding”
Of anders. Vertrouw op de eigen kracht van mensen. Gebaseerd op fundamentele waarden van onze samenleving: vrijheid en gelijkwaardigheid voor iedere inwoner, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid of herkomst. Verschillen tussen mensen zorgen voor een levendigheid en dynamiek. Mensen groeien van verschillen. En een foto. Of liever gezegd een tweetal. Moeder Haas is altijd in de buurt. En ene Elly Konijn, lijsttrekker. Lijst 8.
Of opa. Voor een andere stadsregering. Geen overlast. Goed verhaal. Stop verspilling. Luisteren. Onafhankelijke Partij Alkmaar. ‘Wazeggu”‘ Luisteren! Neen, niet om aan te horen! LUISTER! NAAR LUISTEREN! NEEN, NIET fluisteren! Hoe 1000 extra bomen groeien. Een groen Alkmaar is een mooi Alkmaar. OPA beschermt de historische binnenstad en de historische dorpsgezichten. Van geannexeerde dorpen. Koedijk en Oudorp. Sint Pancras. En dit alles gebaseerd op een goed verhaal. Integratie dus. Allemaal dezelfde taal. GOED LUISTEREN! Dus Nederlands spreken is normaal. Eigen geloof of cultuur is geen excuus voor afzijdigheid. ‘Mag het een onsje meer zijn”!’
Stel” nu verder dat er een vorm zou bestaan waarin een gezamenlijk gedicht voor 3 maart een bijdrage zou kunnen leveren aan het algemeen belang. Een beetje tot Nut en Genoegen.
En stel dat ik de mogelijkheid ga bieden de aftrap te geven. Van die mogelijkheid gebruik maak en met belangstelling reacties tegemoet zie” Welke reacties zullen zich voordoen” Dan zou de eerste zin er, wat mij betreft, als volgt uit gaan zien:
Titel: En ik slaap grimmig door.
De nacht boort zich door
die nacht, duister weet van geen wijken
en als er niets te horen valt,
ben ik verplicht om te gaan kijken”
Of zou dit verzoek weer leiden naar Utopia” Blijft het bij een pogen” Maar die niet waagt zal geen kans weten te maken. Hierbij geen uitzicht op wat stemmen. Hooguit uitzicht op”


iGer.nl
Morgen!