Smart lap in delen twee

Dinsdag, 12 juli 2016.
Het woord smartlap geeft reden tot overdenking. Dat betoogt Hermine Heijermans wanneer zij de eerste regel aan dit boekwerk toevertrouwd. En daar mij fragmentarisch door dit werk te worstelen hoop ik gevrijwaard te worden van die strenge regel op de derde pagina. Want het ontbreekt aan een uitgever en wanneer er gesproken wordt over een boekenweekgeschenk mag ik ervan uitgaan dat ik aan een onzekere voorwaarde heb voldaan. Een werkje uit 1976 wat veertig jaren later alsnog aan de vergetelheid ontrukt wordt, wie is de mens die daar nog om maalt”! Maar als deze daar is, chroom niet om dit alsnog kenbaar te maken. Opdat ik de traan die in mijn oog spontaan opwelt, alsnog weg kan gaan geven. Daarmee de toon heb gezet en mij verder in schuinschrift zal gaan uiten.


IMG_2075


IMG_2107