Sequentie

… betekent toch dat ik kritisch gevolgd word! En dat doet mij deugd. Voor je het goed en wel beseft, kun je spontaan in het verleden blijven hangen. Neem mij nu! Stel ik voor dat ik gisteren wat woorden aan morgen ga wijden, blijkt dat ik me vergis in dat ene verschil: 3! Waar Paul mij dan heel fijntjes op weet te wijzen. Paul, met wie ik ooit een poging heb ondernomen om Duin & Bosch enthousiast te maken voor Nu ’91. wat achteraf een heilloze weg bleek te zijn. Gelijk wel vaker initiatieven de zorg betreffend, een vroege dood zijn gestorven. Nu is dat inherent aan iets wat ziekte betreft, maar gezondheid laat zich nu eenmaal minder goed benoemen. Hooguit door de volgende vraag te stellen: ‘hoe gaat het met je”‘ Vaker uit beleefdheid dan dat de ander echt belangstellend zal zijn naar die gezondheid. Wat nu eenmaal te doen wanneer het antwoord haaks staat op de verwachting. Komt dan weer die mond vol tanden tevoorschijn…”!


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl
2013 dus. Aan de vooravond van ‘de Hobbit’. Het feest omtrent Bilbo Balings, Gollem en Frodo. Wanneer Gandalf zijn opwachting zal gaan maken. De ouverture van de Ban zich in een andere volgorde voordoet. Eigenlijk ook weer een sequentie. Waar deze maand waarschijnlijk ook regelmatig aan zal worden gerefereerd, melding van zal worden gemaakt, dan wel beelden de revue zullen gaan passeren. Zoals gisteren in Rotterdam (donderdag 04-01-2013!) De hoogtij die wij mochten ondergaan in het NIA (Nederlands Instituut voor Architectuur), waarbij Booymans van Beuningen een deceptie voor ons in het verschiet had. Het verslikken dat wij daar deden en de genoegdoening die wij elders opdeden. Het geluid wat het voormalige Dijkzigt ziekenhuis naar voren bracht en het Erasmus MC niet veel later verkondigde. De Kunsthal die niet door de overheid wordt gesubsidieerd en daarvoor in de plaats een entreegeld heft van 11,50 euro voor een willekeurige volwassene.


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl
Neen, dan het NIA. Een beleving. In die zin dat beelden daar overweldigend kunnen zijn, dat beelden her en der geschoten (o.a. in B & B) zich kenmerken door een zekere traditionaliteit. Traditie en nationaal. Een woord wat ook een zekere sequentie in zich bergt. En met die berging is het over het algemeen wel goed gesteld: voor je het goed en wel beseft kan er sprake zijn van een bepaalde borg. En wanneer daar dan sprake van is, is de borging niet ver weg. Hoewel ik me daar dit keer niet feestelijk aan te buiten zal gaan. Want stel je nu eens voor…


iGer.nl